Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 Üzenetek – az előre vezető út

2016. 11. 30. 17:30

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 utolsó napján a Világtalálkozó záródokumentumát, a „Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 Üzenetek” bemutatták az esemény résztvevői előtt. Szöllősi-Nagy András professzor, a szövegező munkacsoport elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy az üzenetek egy olyan intézkedéscsomagot határoznak meg, mely a vízzel kapcsolatos fejlesztési célkitűzés 2030-ra való sikeres végrehajtásában fontos támpontot ad az érintett szereplők számára.

Áder: előrelépés a Vízügyi Elnöki Testület megbeszélésén

2016.11.29.

A Vízügyi Elnöki Testület keddi megbeszélését követő sajtótájékoztatón ÁderJános köztársasági elnök úgy fogalmazott: "előreléptünk, hálistennek".

A találkozón részt vettek a világ kilenc legnagyobb fejlesztési bankjának képviselői is.
A köztársasági elnök több eredményről is beszámolt, így például arról, hogy az ülésen résztvevő valamennyi fejlesztési bank elkötelezte magát, hogy a következő 5 évben a vizes beruházásokra fordított összeget megduplázzák.
A tanácskozás résztvevői egyetértettek abban is, hogy ha minden így marad a következő 15-20 évben, vízválság alakul ki a világban, amelyet meg kell előzni.

Áder: ha a vizes csatát elveszítjük, elbukjuk a klímaháborút

2016. 11.28.  13:00

Ha a vizes csatát elveszítjük, akkor a klímaháborút is elbukjuk - fogalmazott Áder János köztársasági elnök a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 sajtótájékoztatóján hétfőn, Budapesten. Hangsúlyozta: a vízgazdálkodás teljes újragondolására van szükség, ami az intézményi keretek átalakításától, a technológiák összekapcsolásán át a finanszírozásig terjed. A víz a legveszélyeztetettebb, pótolhatatlan természeti kincs, és egyben helyettesíthetetlen erőforrás, a 21. század legfontosabb kérdése. "Életünk, mezőgazdaságunk, ipari termelésünk, energiatermelésünk, munkahelyeink, gazdasági növekedésünk biztosítéka" - fogalmazott Áder János, hozzátéve: a víz alapvető nemzetbiztonsági kérdés is.

ENSZ-vezetők a vízvagyon megőrzésére szólítottak fel

2016. 11.28.  11:05

A vízvagyon védelmének fontosságára szólítottak fel a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 rendezvényen az ENSZ vezető tisztségviselői. Peter Thomson, az ENSZ 71. Közgyűlésének elnöke szerint ha megfelelő mennyiségű vízhez jutnak az emberek világszerte, akkor béke és biztonság lesz. Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára videoüzenetében arról beszélt, hogy a fenntartható fejlődéshez át kell alakítani az erőforrás-gazdálkodást.

Áder: a víz ma a legveszélyeztetettebb erőforrás

2016. 11.28. 10:29

A víz ma a legveszélyeztetettebb erőforrás, ezért el kell érni, hogy a víz váljon a politikai gondolkodás és cselekvés legfontosabb kérdésévé - jelentette ki Áder János köztársasági elnök a Budapesti víz világtalálkozó 2016-ot megnyitó beszédében hétfőn, Budapesten.

Ma kezdődik a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016

2016. 11.28. 6:17

Ma kezdődik a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016, a háromnapos rendezvényre 117 országból csaknem 1800 résztvevő jelezte részvételét. A világtalálkozón állam- és kormányfők, miniszterek, nemzetközi szervezetek magas rangú tisztviselői, az üzleti és tudományos élet szereplői, valamint a civil társadalom képviselői vitatják meg a víz, szanitáció (szennyvízkezelés) és fenntartható vízgazdálkodás legjelentősebb kérdéseit. A rendezvény fővédnöke Áder János köztársasági elnök. A Budapesti víz világtalálkozó 2016 mottója: A víz összeköt.

IISD a BWS2016-on

2013 után Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma és az International Institute for Sustainable Development (IISD) ismételten együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 média tudósításáról. Az IISD a Világtalálkozó teljes időtartama alatt hírriporteri szolgáltatások nyújt az eseményhez fűződő történtekről. 

Kövessen minket ...

 


Instagram: budapestwatersummit

Twitter: bws2016

Facebook: BudapestWS

1   2   3   4  Következő