Folyik a csapból a víz. Te elzárnád?

Vajon hányan mennek el az utcán egy folyó csap mellett anélkül, hogy elzárnák azt? És vajon mennyi víz folyik el addig, amíg olyan ember nem jár arra, aki elég felelősségtudatos, és el is zárja a csapot? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 alkalmából egy néhány órára kitelepített kúttal Budapest egyik legforgalmasabb pontján, a Nyugati téren.

Magyar bélyeg a Budapesti Víz Világtalálkozó alkalmából

A víz a 21. század egyik legfontosabb kérdése – mondta el Áder János köztársasági elnök, akinek jelenlétében a Magyar Posta hétfőn egyedi bélyeget bocsátott forgalomba a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 alkalmából, a Sándor-palotában.

Vizet a levegőből – újabb innováció a vízhiány megoldásáért

Ahogy korábban beszámoltunk róla, világszerte kutatók dolgoznak olyan innovatív megoldásokon, amelyek segítik az egyre élesedő ivóvízválság megoldását. Szintén a vízkörforgás elméletén alapuló újabb innovációt fejlesztett a VICI-Labs, a UC Berkeley Egyetem és az amerikai Nemzeti Békehadtest Szövetség (National Peace Corps Association) munkacsoportja.

Másfél évtizeden keresztül készült a 300 tonna arany című magyar dokumentumfilm

Kocsis Tibor Balázs Béla-díjas filmrendező Új Eldorádó című dokumentumfilmje az elmúlt 15 év egyik legtöbb díjat nyert alkotása. A verespataki történet folytatása a 300 tonna arany c. film, amelynek telt házas díszbemutatójára Áder János köztársasági elnök jelenlétében, a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 felvezetéseként került sor.

A Financial Times vízügyi csúcstalálkozót tartott Londonban

Október 12-én Londonban tartotta a Financial Times a Vízügyi Fórumát (FT Water Summit), ahová az üzleti, vízügyi, pénzügyi világ több mint 150 szakembere érkezett bolygónk minden tájáról. A rendezvény a Financial Times, a Víz Világtanács (World Water Council) és a Világbank (World Bank) szakmai együttműködésében jött létre. A fórum célja, hogy a vízügyi kockázatok csökkentéséhez kapcsolódó legfrissebb kutatási eredményeket és fejlesztéseket megosszák egymással a résztvevők.  

Víz a legszebb magyar természetfotókon, kerítés kiállítás a Várkert Bazárban

A legszebb magyar természetfotókat felvonultató, 41 képből álló kerítés kiállítás nyílt a Várkert Bazárban. A 26 hazai természetfotós művein keresztül sokszínű módon és stílusban köszön vissza a tárlat témája, a víz.

Szlovákiában is fontos a vízfogyasztás

Egyre kevesebb vizet használnak a szlovák háztartások. A Vízgazdálkodási Kutatóintézet folyamatosan méri a háztartási vízfogyasztást, ami csökkenő trendet mutat.

Innovációk segítik a vízhiány megoldását

Már kisiskolásként megtanuljuk bolygónk vízkörforgását, és valóban egyszerűnek tűnik, hogy a minket körülvevő levegő gáz halmazállapotú vizet tartalmaz, amit a szemmel is látható felületek kipárolgása okoz, és ha kellőképpen lehűl, a víz kicsapódik, és visszanyeri folyékony halmazállapotát, újra ihatóvá válik.

1   2   3   4   5   6  Következő