Nyelvváltás
Megelőzni a vízválságot
Küldés e-mailben Facebook Twitter Nyelvváltás
Megelőzni a vízválságot

Szent Lukács Gyógyfürdő – Budapest egyik legrégibb gyógyfürdője

Már a török korban is működött a fürdő, mely Musztafa pasa közkedvelt fürdőhelye volt. Úgy tartják, hogy itt található Budapest egyik leghatásosabb gyógyvize.

A kezdetektől fogva a világ minden tájáról érkeztek a gyógyulni vágyók, akik a sikeres gyógykúrát követően márvány hálatáblákat helyeztek el a fürdő épületének falán. A mai élménymedence helyén hajdan természetes eredetű iszaptóban fürdőztek a vendégek, amelynek volt egy fedett része is, a kapszula alakú téli iszaptó.

A fürdő termálmedencékkel, úszó- és élménymedencével, wellness részleggel, szaunákkal és különféle szolgáltatásokkal várja a vendégeket. A szabadtéri lazítómedencében sodrófolyosó, víz alatti pezsgetés, nyakzuhany, ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár, whirlpool, buzgárok, pezsgőágy és még sok más vízi attrakció működik.

Javallatok

  • Kopásos jellegű ízületi és gerincbántalmak, krónikus ízületi gyulladások, idegfájdalmak, a csontrendszer mészhiánya, sérülés utáni állapotok kezelésére.
  • Ivókúra formájában a gyomor- és bélrendszer, valamint az epeutak betegségeinek, illetve a légzőszervek idült hurutos megbetegedéseinek gyógyítására alkalmas.

Bővebb információ a fürdő weboldalán

A Szent Lukács Gyógyfürdő a Margit híd közelében, a Frankel Leó úton található Fotó: lukacsfurdo.hu

Fertő tó: világörökség itthon és Ausztriában

A Fertő tó egyre népszerűbb kirándulóhely: bicikliút, izgalmas látványosságok, hangulatos kisvárosok és gyönyörű tájak keretezik. Ugyan egy része Ausztriához tartozik, azonban a határok átjárhatósága miatt a Fertő-táj egységet alkot.

Sárvári fürdő: kikapcsolódás az egész családnak

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő Nyugat-Dunántúl legnagyobb fürdőkomplexuma, amelyet 2002-ben adtak át. A fürdő termálmedencékkel, óriáscsúszdákkal, gyerekmedencével, mászófallal és wellness-szolgáltatásokkal várja a kikapcsolódásra vágyó és az élményeket kereső vendégeket egyaránt.

Hagymatikum, a fürdők fürdője

A hungarikumnak számító hagymájáról elhíresült kistelepülés, Makó belvárosában igazi fürdőkomplexum várja az odalátogatókat, a 12 ezer négyzetméter alapterületen 18 különböző medence, 8 fajta szauna, gőzkabin, élmény-, gyógy- és wellness-szolgáltatások teszik felejthetetlenné a kikapcsolódást.

Miskolctapolcai fürdő: strandolás a barlang mélyén

Az egyedülálló Miskolctapolcai Barlangfürdő nemcsak termálvizes medencéivel várja a gyógyulni várókat, hanem páratlan módon a természet vájta barlangjáratokban és csarnokokban élvezhetik a strandolást az odalátogatók.

Csónakázás a föld alatt

Tapolca leghíresebb látványossága a föld mélyén rejtőzik, és nem mindennapi módon lehet felfedezni. A Tapolcai-tavasbarlang Magyarországon egyedülálló, nem látványos cseppköveiről híres, hanem a hangulatos föl alatti csónakázásról.

Bokodi-tó: lebegő falu a Vértes ölelésében

Oroszlány közelében, a Vértes tövében megbújik egy különleges tó: girbegurba stégek és fapallók vezetnek a vízen lebegő, pirosra, kékre és sárgára mázolt kis kunyhókhoz. A Bokodi-tó a Vértesi Erőmű mesterséges tava, amely valóságos mesevilágba kalauzolja az arra járókat.

Vadregényes holtágak a Tiszán

Ősfákkal tarkított vízpart, változatos madárvilág, vízre hajló lombok. A Csongrád megyei Mártély határában különleges holtágak várják a természet szerelmeseit.

Így fest az űrből a Balaton

Az Európai Űrügynökségnek köszönhetően már Magyarország közkedvelt taváról is láthatunk űrből készült fotót.

Trópusi hangulat a debreceni fürdőben

Magyarország második legnépesebb városa, Debrecen is büszkélkedhet saját termálforrással, mely köré mára teljes fürdőkomplexum épült. A gyógyulni vágyók a Termálfürdőben, a szórakozást keresők pedig a Mediterrán Élményfürdőben élvezhetik a pihenést.

A Mátra eldugott zuhataga: az Ilona-völgyi vízesés

A nyári kirándulások kedvelt úti céljai sokszor a vízpartok közelében találhatók, legyen szó napfényes tengerpartokról, hűs tavakról vagy szépen kanyargó folyókról. Magyarországnak tengerpartja ugyan nincs, azonban számos különleges természeti víz várja a kirándulókat – például az Ilona-völgyi vízesés.

1
2
3
4