Szöllősi-Nagy András professzort az UNESCO Nemzetközi Hidrológiai Programjának (IHP) elnökévé választották

Az UNESCO Nemzetközi Hidrológiai Programjának (IHP) Tanácsülésén Szöllősi-Nagy András professzort kétéves időtartamra a Program elnökévé választották. 

Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 plenáris üléseinek részletes programterve

 

Több mint száz előadó, moderátor és jelentéstevő került felkérésre a Budapesti Víz Világtalálkozó három napjára, köztük állam és kormányfők, miniszterek, tudósok, a pénzügyi és üzleti szféra meghatározó személyiségei.

Áder János köztársasági elnök a 2016-os Budapesti Víz Világtalálkozóról

Magyarország az uniós országok közül elsőként iktatta törvénybe a Párizsi Klímacsúcson született nemzetközi klímapolitikai megállapodást. Áder János az exkluzív interjúban a 2013-ban első ízben megrendezett Budapesti Víz Világtalálkozóról (BWS) elmondta, hogy a budapesti esemény nagymértékben hozzájárult egy önálló víz tárgyú ENSZ fenntartható fejődési cél (Sustainable Development Goal, SDG) létrejöttéhez. Az önálló fejlesztési cél elfogadása egyben azt is jelenti, hogy az előttünk álló időszakban a vízzel kapcsolatos kihívások, feladatok a kormányok, nemzetközi szervezetek, fejlesztési bankok és a magántőke egyik kiemelt célterülete lesz. A köztársasági elnök hangsúlyozta, hogy óriási gazdasági lehetőség van a "klímaforradalomban", és aki nem veszi komolyan, kimarad belőle, végérvényesen lemarad a versenyben.

Megtartotta második ülését a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 előkészítő testülete

Az illetékes minisztériumok, szakmai szervezetek és oktatási intézmények részvételével megtartotta 2. ülését a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016-ot előkészítő Tárcaközi Bizottság.

Közös jövőnk vizeink sorsába van írva

Áder János köztársasági elnök meghívást kapott a Vízügyi Elnöki Testületbe.

A BWS 2016 bemutatkozása az Indiai Víz Héten

2016. április 4-6.

Előző  1   2   3   4