Joó István miniszteri biztos tájékoztatója a diplomáciai testület részére

Joó István, a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 előkészítésért felelős miniszteri biztos 2016. szeptember 27-én tájékoztatást tartott a Budapestre akkreditált külképviseletek vezetői részére az esemény előkészítéséről.

Áder János köztársasági elnök és a Vízügyi Elnöki Testület további tagjai bemutatták a Testület akcióprogramját New Yorkban

2016. szeptember 21-én az ENSZ Közgyűlés margóján Áder János köztársasági elnök,  valamint Sheikh Hasina bangladesi miniszterelnök, Jacob Zuma dél-afrikai köztársasági elnök és Dr. Han Szungszu volt dél-koreai miniszterelnök közös sajtótájékoztató keretében bemutatták a Vízügyi Elnöki Testület (VET) akciótervét. 

Konferencia az adaptív vízgazdálkodás magyarországi kihívásairól Gyenesdiáson

 „Adaptív vízgazdálkodás magyarországi kihívásai” címmel konferenciát szervez a Klímabarát Települések Szövetsége, 2016. szeptember 8-án Gyenesdiáson, amely a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 egyik felvezető eseménye is egyben. A rendezvényen szó lesz a Nemzeti Vízstratégiáról, szélsőséges helyzetek kezelési lehetőségeiről és az előrelátó mezőgazdasági vízgazdálkodás lehetőségeiről. 

Tudósok, nők, civilek, fiatalok

Elérhető a Víz Világtalálkozó fórumokkal kiegészített program keresztmetszete. A 4 tematikus fórum résztvevői egy illetve két napon át, összesen 27 panelbeszélgetés keretében vitatják meg álláspontjukat a XXI. század egyik legfontosabb kérdéséről, a vízről.

A "Víz összeköt" címmel nemzetközi fotó- és videópályázatot hirdet a Robert Capa kortárs fotográfiai központ

A víz nem csak az élethez szükséges egyik nélkülözhetetlen erőforrás, de a mindenkori művészetek egyik leguniverzálisabb témája is. Ez az alapelem civilizációk sorsát határozta meg a történelem során, és hétköznapjaink manapság is elképzelhetetlenek nélküle. Talán lehetetlen lenne felsorolni mindazokat a formákat, amelyekben napról napra jelen van életünkben. Most a közelgő Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 kapcsán a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a víznek ezt a sokszínűségét szeretné ihletként kínálni bárki számára, aki kész megosztani fotó- vagy videóalkotásait a nagyközönséggel szeptember 1. és 30. között.

Kísérő rendezvények szervezése a Budapesti Víz Világtalálkozón

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 lehetőséget ad kísérő rendezvények megrendezésére az eseményen résztvevő nemzetközi szervezetek számára. A Világtalálkozó három napos programja során, a megadott idősávokban 30, 60 és 90 perces időtartamú események tarthatók, összhangban a Világtalálkozó tematikájával. A nagyszámú látogatót vonzó kísérő rendezvények alkalmával így a leendő szervezők megoszthatják, megvitathatják vízhez kötődő nézeteiket, hozzájárulva ezzel a Víz Világtalálkozó célkitűzéseihez. 

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 szövegező munkacsoportja megtartotta első ülését Tihanyban

2016. július 21-24. között került sor Tihanyban, az MTA Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetben a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 szövegező munkacsoportjának ülésére. A háromnapos egyeztetőn mintegy húsz, mind az öt földrészről érkezett és nemzetközileg elismert tudós, kormányzati szereplő, valamint nemzetközi szervezetek képviselői vettek részt. 

Elérhető a Világtalálkozó Tudástechnológia Fórumának előzetes programja

A vízhez kapcsolódó problémák megoldásához olyan innovatív és széleskörű megközelítésre van szükség, amely az árvizektől az aszályon át a határokon átnyúló vízgazdálkodásig számos érintett területet és ágazatot felölel. A Tudástechnológia Fórum fő célja, hogy megvizsgálja a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 témaköreit tudományos és technológiai szempontból. A Fórumon nemzetközileg is elismert tudósok fognak felszólalni, a világ számos részéről. 

Előző  1   2   3   4  Következő