Magas rangú vendégek a Világtalálkozón

Néhány nap múlva, november 28-án megkezdődik a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016. Megtisztelő számunkra, hogy 117 országból közel 1800 résztvevő és 600 Szakkiállítás látogató regisztrált. A konferencia három napján állam- és kormányfők, miniszterek, nemzetközi szervezetek magas rangú tisztviselői, az üzleti és tudományos élet szereplői, valamint a civil társadalom képviselői vitatják meg a víz, szanitáció és fenntartható vízgazdálkodás legjelentősebb kérdéseit. 

A magas rangú vendégek listája megtekinthető itt: 

 

Fontos információk a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016-ról

TÉRKÉP A BUDAPESTI VĺZ VILÁGTALÁLKOZÓ 2016 RÉSZTVEVŐI SZÁMÁRA (PDF)

 

 

 

Fontos információk a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016-ról

 

 

 

 

TÉRKÉP EXPO LÁTOGATÓK ÉS KIÁLLĺTÓK SZÁMÁRA (PDF)

 

 

 

Fontos információk a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016-ról a Szakkiállítás látogatóinak és kiállítóinak

A Budapesti Nyilatkozat 2016 tervezete

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 záródokumentumának, a Budapesti Nyilatkozat 2016 kidolgozásáért felelős nemzetközi szövegező munkacsoport többkörös egyeztetés keretében véglegesítette a szövegtervezet első változatát, mely mint a címe is mutatja, a globális vízbiztonság hosszú távú megőrzése érdekében konkrét cselekvéseket, akciókat fogalmaz meg, többek között a Magyarország számára is kiemelten fontos olyan területeken, mint a határon átnyúló vízügyi együttműködés erősítése, valamint a nemzetközi vízügyi intézményrendszer reformja.

Az észrevételeket a Statement.BWS2016@mfa.gov.hu e-mail címre küldhetik el a Világtalálkozó résztvevői.

A Nyilatkozat tervezete itt érhető el:

Természetfotó kiállítás a Várkert Bazárban

 

A legszebb magyar természetfotókat felvonultató, 41 képből álló kerítés kiállítás nyílt a Várkert Bazárban. A 26 hazai természetfotós művein keresztül sokszínű módon és stílusban köszön vissza a tárlat témája, a víz, melyet a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 „A víz összeköt” című mottója inspirált. 

Kísérőrendezvények

 

Számos kísérőrendezvény kerül megrendezésre a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 margóján, azt a célkitűzést szolgálva, hogy kulcsfontosságú jogi, etikai és politikai kérdések figyelembevételével konkrét vízügyi problémákat tűzzenek napirendre, valamint innovatív, leleményes megoldásokat találjanak a 21. század vízügyi gondjaira.

A kísérőrendezvények a Millenáris Parkban, a Világtalálkozó helyszínén kerülnek megtartásra a Tisza Galériában illetve a Duna Teremben, november 28. és 30. között, a megjelölt időpontokban. 

Jelentős érdeklődés a Fenntartható Vízipari Megoldások Szakkiállítás iránt

A megadott október 15-i határidőig több mint 50 cég és szervezet jelezte kiállítási szándékát a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 Fenntartható Vízipari Megoldások Szakkiállításán. A társszervező Magyar Vízipari Klaszter képviseletében Haranghy Csaba főtitkár ismertette, hogy valamennyi kiállítói standhely lekötésre került, amely kiemelkedő sikernek tekinthető több mint másfél hónappal a rendezvény előtt.  A főtitkár egyben azt is jelezte, hogy a Vízipari Szakkiállítás főszponzora a Veolia Magyarország Zrt. lett, amely nagy megtiszteltetés a szervezők számára, tekintettel arra, hogy a Veolia mind a magyar- mind pedig a globális vízipar egyik meghatározó szereplője.

Változás a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 programjában

A jelentős nemzetközi érdeklődésre, valamint a visszaigazolt magas rangú résztvevők nagy számára való tekintettel a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 nyitópanelje  november 28-án a korábban jelzett 10.00 óra helyett fél órával korábban, 9.30-kor kezdődik.

Óriási érdeklődéssel zárult a Capa Központ által meghirdetett nemzetközi fotó- és filmpályázat

A „Víz összeköt” című pályázatot a Capa Központ hirdette meg hazai és külföldi nevezők számára a Budapest Víz Világtalálkozó 2016 kapcsán, együttműködésben a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériumával.  A pályázaton két kategóriában – fotók és videó filmek – lehetett pályázni 2000 után készített, minimum 3, maximum 6 képből álló sorozattal vagy maximum 90 másodperces videó filmmel.

Előző  1   2   3   4  Következő