Megtartotta második ülését a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 előkészítő testülete

Az illetékes minisztériumok, szakmai szervezetek és oktatási intézmények részvételével megtartotta 2. ülését a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016-ot előkészítő Tárcaközi Bizottság.

Mint ismeretes, a Kormány ez év elején döntött arról, hogy 2013 után Magyarország újabb Víz Világtalálkozót szervez annak érdekében, hogy tevőlegesen is hozzájáruljon a globális vízpolitikai folyamatok alakításához. Az Áder János köztársasági elnök fővédnöksége alatt megszervezésre kerülő eseményre 2016. november 28-30. között kerül sor Budapesten, amelyre a főszervező Külgazdasági és Külügyminisztérium közel 1400 főt vár a világ számos országából.

Az esemény szervezését koordináló Joó István miniszteri biztos emlékeztetett, hogy a Budapesti Víz Világtalálkozó a 2016-os esztendő egyik legfontosabb diplomáciai eseménye lesz Magyarországon, amelynek alapvető célja, hogy konkrét, gyakorlati lépésekkel mozdítsa elő a XXI. század legjelentősebb kihívásának megoldását, azaz a meglévő vízkészleteinkre helyezkedő, folyamatosan növekvő nyomás csökkentését és a hosszútávon is fenntartható vízgazdálkodás kialakítását.

Forrás: Külgazdasági és Külügyminisztérium

Az egyeztetés során bemutatásra került az esemény honlapja is, amely a Tárcaközi Bizottság ülését követően hivatalosan is megkezdte működését a www.budapestwatersummit.hu címen.

(KKM)