Konferencia az adaptív vízgazdálkodás magyarországi kihívásairól Gyenesdiáson

 „Adaptív vízgazdálkodás magyarországi kihívásai” címmel konferenciát szervez a Klímabarát Települések Szövetsége, 2016. szeptember 8-án Gyenesdiáson, amely a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 egyik felvezető eseménye is egyben. A rendezvényen szó lesz a Nemzeti Vízstratégiáról, szélsőséges helyzetek kezelési lehetőségeiről és az előrelátó mezőgazdasági vízgazdálkodás lehetőségeiről. 

A konferencián vízügyi szakemberek, településvezetők, önkormányzati klímaügyi képviselők, valamint a Klímabarát Települések Szövetségének partnerszervezetei vesznek részt. A rendezvényen olyan, a területükön elismert szakértők szólalnak majd fel, akik közérthetően és gyakorlatorientált módon mutatják be az adaptív vízgazdálkodás szemléletét.

A rendezvény alapfeltevése, hogy az éghajlatváltozás kihívásaira az adaptív vízgazdálkodás eszközével kell válaszolni. A meglévő statikus vízgazdálkodási rendszerek átalakíthatósága és rugalmassága alapvetően meghatározza meg az alkalmazkodás lehetőségeit. A konferencián elhangzó előadások ezen lehetőségeket veszik számba.

A rendezvénnyel kapcsolatos további részletekért kérjük, látogasson el a konferencia hivatalos honlapjára:  

http://klimabarat.hu/aktualitasok/meghivo-az-adaptiv-vizgazdalkodas-magyarorszagi-kihivasai-konferenciara