Áder János köztársasági elnök és a Vízügyi Elnöki Testület további tagjai bemutatták a Testület akcióprogramját New Yorkban

2016. szeptember 21-én az ENSZ Közgyűlés margóján Áder János köztársasági elnök,  valamint Sheikh Hasina bangladesi miniszterelnök, Jacob Zuma dél-afrikai köztársasági elnök és Dr. Han Szungszu volt dél-koreai miniszterelnök közös sajtótájékoztató keretében bemutatták a Vízügyi Elnöki Testület (VET) akciótervét. 

Áder János beszédében hangsúlyozta, a klímaváltozás 80%-át valamilyen vízhez kapcsolódó problémán keresztül érzékeljük, melynek következtében 15-20 éven belül komoly vízválsággal kell az emberiségnek szembenéznie. Hozzátette, a Vízügyi Elnöki Testület feladata olyan vízzel kapcsolatos jó megoldások összegyűjtése és mintaprojektek elindítása, melyek választ adnak mindezen kihívásokra.

A teljes sajtótájékoztató itt megtekinthető: http://webtv.un.org/search/high-level-panel-on-water-media-stakeout-21-september-2016/5135888438001?term=Ader#full-text

Mint ismert, Áder János köztársasági elnök a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 fővédnöke, mely eseményre több VET tag is megerősítette részvételét, és a Világtalálkozó programja szoros kapcsolatban van a Vízügyi Elnöki Testület akcióprogramjával.