Kezdődik az Éltető Víz Filmszemle

Fényfestéssel kezdődik holnap este az Éltető Víz Filmszemle az Uránia Nemzeti Filmszínházban Budapesten. A Rákóczi út 21. szám előtt 18.45-kor lekapcsolják a közvilágítást, és a filmszínház homlokzatára a szemközti ház erkélyéről három darab nagyteljesítményű projektorral vetítenek. A megnyitóra érkező vendégeket még további vizuális meglepetések várják az előtérben és a díszteremben. A szemle filmjei október 3. és 6. között ingyenesen látogathatóak. A programokat megtalálják a honlapon.

A portugál tenger festője, akinek magyar szíve van

Kiállítás Lisszabonban a Budapesti Vízkonferencia előtt

A lisszaboni Magyar Nagykövetség kezdeményezésére és a magyar és portugál Külügyminisztériumok támogatásával 2013. szeptember 24-én Balikó Péter magyar-portugál festőművésznek nyílt kiállítása a lisszaboni Camoes Intézetben. 

Workshop a víz biztonságpolitikai vetületeiről az Antall József Tudásközpont szervezésében

Az Antall József Tudásközpont a 2013. október 8. és 11. között Budapesten megrendezésre kerülő Víz Világtalálkozóval összhangban workshopot szervez, melynek célja, hogy a víz fontosságára és annak biztonságpolitikai vetületeire felhívja a figyelmet.

A workshop során lehetőség nyílik arra, hogy a fiatal kutatók nézeteiket és megoldási javaslataikat kifejtsék. Mivel a víz és annak konfliktust generáló tényezői sokrétűek, így számos témát górcső alá vesznek a 2013. szeptember 26-án megrendezésre kerülő workshop során.

Jövőnk a víz – V. Magyarországi Klímacsúcs

V. Magyarországi Klímacsúcs, „Jövőnk a víz” címmel szervez konferenciát a Klíma Klub szeptember 13-án, pénteken. A rendezvény fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Együttműködés az Ökoindustria szakkiállítással

Az ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás a legnagyobb környezetipari szakkiállítás Magyarországon. A jövő iparágát mutatja be a szakmai partnerek és az érdeklődők számára 2013. szeptember 25-27 között. Az ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Szakkiállítás témái: hulladék, hulladékból másodnyersanyag és termék, megelőzés, levegő, víz, talaj, megújuló energiaforrások, energiahatékonyság, ökoépítészet, klímavédelem,  biotechnológia, zaj- és rezgésvédelem.

Víz – Egy csöpp élet

címen is várnak inspiráló és maradandó élményt nyújtó kisfilmet a Green-Go versenyre és filmfesztiválra szeptember 30-ig a kiírók. A legjobb kisfilmeket a Budapesti Víz Világtalálkozón is bemutatjuk.

Magyar civil fórum a Világtalálkozóra való felkészülés jegyében

A Közép- és Kelet-Európai Regionális KörnyezetvédelmiKözpont és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács a Budapesti Víz Világtalálkozó Civil Fóruma előkészítő rendezvényeként szeptember 2-án egynapos fórumot szervez a magyar civil szervezetek részére. 

A magyar víz- és szanitáció ágazat a XXI. században

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal – a Külügyminisztérium közreműködésével – 2013. júniusban angol nyelvő ágazati szakkiadványt készített a magyar víz és szanitáció szektorról. A kiadvány tájékoztatást ad potenciális külföldi üzleti partnerek részére az ágazat tradícióiról, a vízipar magyarországi helyzetéről és nemzetközi piacon betöltött szerepéről, valamint az ágazat főbb szakmai szervezeteiről, vállalatairól. A kiadvány hozzá kíván járulni a magyar vízügyi ágazat nemzetközi pozicionálásához és export tevékenységének bővüléséhez.

Előző  1   2   3  Következő