Beszámoló a Budapesti Víz Világtalálkozóról a Párizsban

Bogyay Katalin, Magyarország UNESCO-nagykövete és állandó képviselője bemutatta a Budapesti Víz Világtalálkozó eredményeit az UNESCO 37. közgyűlése keretében 2013. november 14-én, az UNESCO párizsi központjában megrendezett különleges rendezvényen, melyre a Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Éve alkalmából került sor. Irina Bokova, az UNESCO főigazgatója nyitotta meg az eseményt, ahol a Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Évében aktívan részt vevő tagállamok (köztük Magyarország) állandó képviselői ismertették az év során rendezett programokat és konferenciákat.

Bogyay Katalin kiemelte a Külügyminisztérium, New York-i ENSZ Képviseletünk és a Nemzetközi Programbizottság elnöke, Szöllősi-Nagy András munkáját a Budapesti Víz Világtalálkozó előkészítésében és szervezésében.

A panel résztvevői a vízügyi együttműködés jövője szempontjából kulcsfontosságú témákat tárgyaltak a rendezvényen, mely az UNESCO által vezetett Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Éve keretében megrendezett események sorába illeszkedik.