Beszámoló a Budapesti Víz Világtalálkozóról a Párizsban

Bogyay Katalin, Magyarország UNESCO-nagykövete és állandó képviselője bemutatta a Budapesti Víz Világtalálkozó eredményeit az UNESCO 37. közgyűlése keretében 2013. november 14-én, az UNESCO párizsi központjában megrendezett különleges rendezvényen, melyre a Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Éve alkalmából került sor. Irina Bokova, az UNESCO főigazgatója nyitotta meg az eseményt, ahol a Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Évében aktívan részt vevő tagállamok (köztük Magyarország) állandó képviselői ismertették az év során rendezett programokat és konferenciákat.

Üzleti reggelik a fenntartható fejlődésről

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH), a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara, a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület és a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara üzleti reggelit szervezett október 11-én reggel a Budapest Marriott Hotelben. Az esemény vendégelőadója Joppe Cramwinckel, az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) Víz Programjának igazgatója és a Budapesti Víz Világtalálkozó Üzleti Fórumának elnöke volt.

Véget ért a Budapesti Víz Világtalálkozó

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2013. október 11-én a Budapesti Nyilatkozat elfogadásával, majd Martonyi János külügyminiszter és Doğan Altinbilek, a Víz Világtanács alelnöke záró sajtótájékoztatójával ért véget.

Budapesti Nyilatkozat

A Budapesti Víz Világtalálkozó Nyilatkozata, 2013. október 11. 
A Nyilatkozat szövege magyarul letölthető innen.

Részletes információk a Budapesti Víz Világtalálkozóról letöltésre

 

A Budapesti Víz Világtalálkozó részletes programja és a helyszín térképe elérhető letöltésre angol nyelven.

Futópadot vitt a Budapesti Víz Világtalálkozóra az Ökumenikus Segélyszervezet

Az ENSZ vezetői, a világ országainak miniszterei, hercegek, professzorok továbbá ismert hazai és nemzetközi közéleti személyiségek is csatlakozhatnak a magyar segélyszervezet szemléletformáló akciójához.

Az Attraction nyitja a Budapesti Víz Világtalálkozót

Az Attraction produkciója nyitja meg a Budapesti Víz Világtalálkozót október 8-án. A Britain's Got Talent tehetségkutató idei nyertese már hetek óra próbálja a külön erre az alkalomra készülő, víz témakörére épülő produkcióját. A nemzetközileg is jól ismert magyar táncművészeket, Szűcs Zoltánt és csapatát Áder János köztársasági elnök kérte fel a szereplésre. Az előadásról szóló sajtóközlemény letölthető innen.

Az Attraction képviselői felhívják a jelenlévők figyelmét, hogy a produkcióról nem készíthető kép, videó tudósítás maximum 30mp-es terjedelemig közölhető. A képek nem legális megjelentetése jogi következményeket von maga után. 

Martonyi János az ENSZ Közgyűlésen

Több mint száz ország és nemzetközi szervezet jelentette be részvételét a jövő heti budapesti Vízügyi Csúcstalálkozón, amely javaslatokat fogad majd el az ENSZ 2015 utáni időszakra vonatkozó fejlesztési céljaival kapcsolatban – jelentette ki Martonyi János külügyminiszter 2013. szeptember 30-án New Yorkban, az ENSZ Közgyűlés 68. ülésszakának általános vitájában.

A teljes hír a kormány.hu-n.

1   2   3  Következő