Szent István Egyetem – SZIE

A Szent István Egyetem, Magyarország egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye, az Állatorvos-tudományi Egyetem, az Ybl Miklós Műszaki Főiskola, a Jászberényi Tanítóképző Főiskola és a Gödöllői Agrártudományi Egyetem szervezeti integrációjával, 2000-ben jött létre. 2009-ben a Tessedik Sámuel Főiskola is beolvadt az intézménybe.

Az egyetem nyolc karán több mint tizennyolcezer diák tanul és több mint ezer oktató tanít. Az egyes tanszékek támogatják az egyetemi dolgozókat abban, hogy lépést tartsanak a legmodernebb technológiával és információfeldolgozási módszerekkel, diákjainknak pedig átfogó, globálisan felhasználható tudást nyújtanak.

A Szent István Egyetem szorosan együttműködik az üzleti szférával, az érdekeltek diákjainkat gyakorlati képzésekkel és a diplomamunkák elkészítése során tanácsadással is segítik. A SZIE mindig nyitott a cégek új ötleteire és javaslataira, ha azok beleilleszthetőek az egyetem oktatási programjába.

A fenntartható mezőgazdaság és élelmiszer-technológia interkulturális és regionális aspektusai kulcsszerepet játszanak a kelet- és közép-európai agrárium hosszú távú sikerének biztosításában.

A Szent István Egyetemen magyar és angol nyelven hallgathatnak BSc-, MSc- és PhD-kurzusokat a diákok. Emellett a SZIE világszerte több partneregyetemmel együttműködve nemzetközi tanulmányi lehetőségeket is nyújt, ahol a diákok a kötelező tanrend mellé számos kurzus közül választhatnak kiegészítő tanulmányokat.

A SZIE nyolc karán összesen 15 vízzel kapcsolatos kurzus választható.

Mivel a víz az egyik legfontosabb elem a földön, a kurzusok témái nagyon széles skálán mozognak a közműszolgáltatásoktól, a szennyvízkezeléstől és a vízépítészettől a mezőgazdasági felhasználáson és a tájvédelmi megközelítéseken át a vízminőség-biztosításig és -ellenőrzésig.

A vízi élővilághoz kapcsolódó témák megjelennek a halgazdálkodással, a vizes élőhelyi növényzettel és a mikrobiológiai folyamatokkal foglalkozó kurzusokban is. A vízzel kapcsolatos kurzusok legtöbbje gyakorlati alapú, sok, az egyetem által szervezett helyszíni kísérlettel és terepgyakorlattal.

 

A Szent István Egyetem széles körű nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik:

 

A Szent István Egyetem partneregyetemei:

 

Kapcsolat:

A Szent István Egyetem honlapja: https://szie.hu/ - képzési kínálata elérhető a https://szie.hu/kepzeskereso oldalon.