Vízügyi tematikájú online oktatóvideók a WaterChannelen

A WaterChannel a vízzel kapcsolatos videók mindenki számára elérhető forrását kínálja. A csatorna egyben a vízhez kötődő témákra szakosodott kreatív emberek élénk közössége. A WaterChannel támogatja, ösztönzi és inspirálja az embereket, bárhol éljenek is annak érdekében, hogy javuljon a vízzel és a természeti erőforrásokkal való gazdálkodás. 

A WaterChannelt 2009-ben, az isztambuli Víz Világfórumon indította el közösen a MetaMeta Communications, a Nymphaea, az UNESCO-IHE és a Cap-Net. Az alapötlet az volt, hogy támogassák a vízügyi oktatást és erősítsék az emberek tudatosságát, mindezt olyan videoanyagok révén, amelyek elszórtan léteznek szerte a világban, s egyébként könnyen elkallódnának. Az alkotók szeretnék „megérinteni” a látogatókat, és inspirálni őket egy jobb vízgazdálkodású világ kialakítására. A működés első éve minden várakozást felülmúlt mind az elterjedést, mind a tartalmat illetően. Számtalan szervezettel jöttek létre közös projektek, és új partnerek is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

A WaterChannel új fejezetet nyitott 2011-ben, a „TheNextWave”-et (azaz: a következő hullámot). A vízió nem más, mint hogy a gyakorlatias és inspiráló tanulás nyilvános forrásaként váljon fontos hajtóerővé a vízgazdálkodás terén szükséges változások előmozdításában, és a vízügy témáját nem várt helyeken is napirendbe emelje. A WaterChannel minden területen bővülést tervez: több videót kínál, több területre is kiterjeszti aktivitását, és erőteljesebb jelenlétet teremt a való világban.

Fedezze fel a számtalan, vízügyekkel kapcsolatos lenyűgöző oktatófilmet!

http://www.thewaterchannel.tv/en/training

www.thewaterchannel.tv