Duna-kaland, a vizes tudásfejlesztő portál

Idén februárban indult a Duna-kaland (Danube Adventure) portál, amely a Person Communications jóvoltából, a Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság, az ICPDR pályázati meghívására jött létre.

Célja kreatív feladatokkal és érdekes kérdésekkel hozzásegíteni a közönséget a Duna jobb megismeréséhez, játékosan megismertetni a vízvédelmi alapfogalmakat és folyamatokat, elősegíteni a környezettudatos gondolkodást és viselkedést. Bár a feladatok, információk és a honlap külleme elsősorban a tizenéves érdeklődőket célozza, bármely korosztály számára hasznos lehet a felület. A honlapra látogató eldöntheti, hogy vendégként kipróbálja, vagy regisztrál, és feliratkozik a hírlevélre is.

A feladat három választható karakter egyikével sorra felfedezi a Duna három, felső, középső, alsó szakaszát.

A játékban pontról pontra haladva először ki kell találni az érintett város, létesítmény vagy terület elnevezésének hiányzó betűit, majd helyesen válaszolni az ezután kapott kérdésre.

A játék hozzájárul a Duna jellemzőinek, élővilágának jobb megismeréséhez, néhány vizes szakkifejezés elsajátításához és a már meglévő tudás megerősítéséhez és bővítéséhez.

Forrás:

http://www.danubeadventure.org