Mit tehetünk egyénileg vagy egy épület felújításakor vizeinkért?

A magyar környezetvédelmi tárca felkérésére 2013-ban „Múltunk és jövőnk a víz” címmel indított a tudatos vízhasználatot ösztönző kampányt. A kampány részeként készült „Zárd el a csapot!” című kisfilm a napi vízfogyasztás, a vízlábnyom szemléltetésével hívja fel a figyelmet a tudatos vízfogyasztás fontosságára, és takarékoskodási lehetőségeket ismertet.

Klímaváltozás Jelvényprogram

Magyar nyelven is elérhetővé vált és ingyenesen letölthető az internetről az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) klímaváltozással kapcsolatos foglalkoztatókönyve – adta közre a földrajzmagazin.hu.

A szennyvíz útja, a szennyvíztisztítás folyamata

A csapból folyó víz, a vízöblítéses toalett, a mosógép használata a fejlett országban élők számára természetes. A szennyvíz azonnal eltűnik a szemünk elől, ezért nincs vele dolgunk ‒ gondoljuk. Azonban minél inkább ismerjük a tőlünk távozó víz útját, annál könnyebb megérteni, hogy a háztartások takarékossága, a csökkentett, tudatos vegyszerhasználata közös kincsünk, az ivóvíz megóvásának egyik alapfeltétele. Másrészt azon országok, régiók számára, ahol a szennyvízelvezetés, -kezelés még nem megoldott, a rendszerekről, az azok által nyújtott biztonsági szolgáltatásokról szóló tájékoztatás segíthet a feladat prioritássá emelésében.

Vízkörforgás és a fenntarthatósági célok

A víz körforgásáról az iskolában már sokan, sok mindent tanultunk. Az UNWATER áttekinthető infografikát készített, hogy bemutassa, a vízzel kapcsolatos célokat csak akkor tudjuk elérni, ha a körforgás minden momentumát és az azok között meglévő kapcsolatokat figyelembe vesszük.

Duna-kaland, a vizes tudásfejlesztő portál

Idén februárban indult a Duna-kaland (Danube Adventure) portál, amely a Person Communications jóvoltából, a Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság, az ICPDR pályázati meghívására jött létre.

A világ folyói – képzési csomag

2006-ban a londoni polgármesteri hivatal a Temze Fesztiváljához kapcsolódva valósította meg a British Council „A világ folyói” (Rivers of the World) című oktatási projektjét. A projekt célja az volt, hogy a 9–14 éves korosztály és tanáraik számára készítsenek inspiráló, tantárgyfüggetlen, kreatív feladatokat tartalmazó oktatási csomagot.

Duna Ismerettár – oktatócsomag a Dunáról a Dunáért

A Duna Ismerettár, a Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICPDR) által kiadott oktató és foglalkoztató csomag egy nemzetközi kezdeményezés keretében született. Segíti a tanárokat, hogy részben a kötelező tananyagot kiegészítve és azon túl is további ismeretekhez tudják juttatni a diákságot. Az oktatócsomag célja a tanulók környezettudatosságra nevelése, felhívni figyelmüket a Duna-térség természeti és kulturális kincseire, valamint fogékonyságot és tudatosságot kialakítani a Duna-medence értékeinek megvédésére és fenntartható használatára.

Vízügyi angol–magyar online szótár

A 2013-ban rendezett Budapesti Víz Világtalálkozó után fogalmazódott meg az igény, hogy készüljön egy angol–magyar vízügyi szótár. A Global Water Partnership Magyarország Alapítvány keretein belül zajlott kétéves fejlesztőmunka eredményeként 2015 júniusától elérhető a mintegy 3000 kifejezést tartalmazó angol–magyar, magyar–angol szótár, és a kifejezések magyar értelmező szótára.

1   2  Következő