Víz Világtanács ‒ World Water Council

A Víz Világtanácsot 1996-ban azzal a céllal hozták létre, hogy a vízhez kötődő kritikus ügyekben felhívja a közvélemény és a döntéshozók figyelmét, és aktív cselekvést szorgalmazzon. Aktív hidropolitikiájával platformot teremt, ahol a víz ügyének érintettjei és döntéshozói kapcsolatba kerülhetnek. A szervezet központja Marseille-ben, Franciaországban található, és idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját.

A Víz Világtanácsnak több mint 300 tagszervezete van a világ 50 különböző országából. A vízügyi szakma és közösség minden érintetti csoportja képviselteti magát a tagságban, találunk közöttük kormányközi nemzetközi szervezeteket, az üzleti szféra képviselőit, civil szervezeteket, vízfelhasználók érdekképviseleti szervezeteit és az akadémiai világ szakembereit egyaránt.

A szervezet háromévente rendezi meg a Víz Világfórumot – World Water Forum ‒, amelynek szervezésében a fogadó ország vízügyi hatóságai minden esetben szorosan együttműködnek a Világtanács szakmai csapatával. A legutóbbi kongresszuson több mint 20 000 érintett vett részt a világ 173 országából, a résztvevők erős politikai elköteleződést tettek. A Világtanács feladata, hogy a fórumok között eltelt időszakban biztosítsa és segítse a vállalások teljesülését, ami biztosítja a szervezet sikereit.

Az idén 20 éves World Water Council a 2016-os Budapesti Víz Világtalálkozó szakmai partnere.

Forrás és további információ a Víz Világszövetség angol nyelvű weboldalán.