Víz Világhálózat – Global Water Partnership

A Budapesti Víz Világtalálkozó szakmai partnere a Global Water Partnership – Víz Világhálózat magyarországi tagszervezete, a GWP Magyarország Alapítvány. Az idén 20 éves nemzetközi szervezetet az édesvízválság okozta nehézségek megoldására és megelőzésére hívták életre. A jelenleg 3000 partnerrel 174 országban tevékenykedő szervezet kiemelt célcsoportja a fejlődő és vízhiányos országok lakossága, de oktatási, szemléletformálási és szakértői tevékenységével a fejlett világ tudatos vízhasználatát éppúgy szolgálja.

Országos és regionális szervezetei világszerte azért dolgoznak, hogy megfelelő szakmai platformot teremtsenek a döntéshozók, tudományos szakemberek és érintetteket képviselő civil szervezetek számára. A GWP Magyarország Alapítvány 2002 óta az alábbi kiemelt célok megvalósításáért dolgozik:

  • az integrált vízgazdálkodás elősegítése,
  • a vízi környezetvédelem támogatása,
  • az árvizek és belvizek elleni védekezés javítása,
  • a Tisza és a Duna vízgyűjtő területén fekvő országok együttműködésének előmozdítása az integrált vízgazdálkodás érdekében,
  • Magyarország és a térség országai EU- csatlakozásának elősegítése, majd a csatlakozást követően az EU-s feladatok támogatása a víz szempontjából.

 

A Global Water Partnership angol nyelvű weboldala: http://www.gwp.org/en/

A GWP Magyarország Alapítvány weboldala: http://www.gwpmo.hu/