UNESCO Nemzetközi Hidrológiai Program, IHP

Az UNESCO Nemzetközi Hidrológiai Programját (International Hydrological Programme) 1975-ben hozta létre az ENSZ. A kezdeti nemzetközi hidrológiai kutatási program folyamatos fejlődése révén mára a vízügyi oktatást és kapacitásfejlesztést segítő, a vízkészlet-gazdálkodást és vízkormányzást erősítő szervezetté vált.

Nemzetközi Hidrológiai Intézet – IAHS

A Nemzetközi Hidrológiai Intézet (International Assotiation of Hydrological Sciences) elődjét, a Nemzetközi Geodéziai és Geofizikai Társaságot (International Union of Geodesy and Geophysics – IUGG) 1922-ben alapították. Közel 100 éves fennállása alatt első tudományos társaságként fordult a vízkészlet, árvizek, szárazság, vízszennyezés, erózió témái felé, hogy a tudomány és a technológia eszközeivel foglalkozzon a vízhez kapcsolódó, egyre súlyosbodó nehézségekkel.

Nemzetközi Vízügyi Szövetség – International Water Association

A Nemzetközi Vízügyi Szövetség (IWA) célja, hogy szakmai tudásbázisként és globális iránytűként szolgáljon az egyesület vízügyek mellett elkötelezett tagjai, a szakmai közösségek, véleményvezérek és külső szervezetek számára, legyen szó a fenntartható városi vízgazdálkodás vagy a vízellátás fejlesztéséről.

Nemzetközi Vízgazdálkodási Szövetség – International Water Resources Association

A Nemzetközi Vízgazdálkodási Szövetség (IWRA) egy globális tudásközösség, amely a vízgazdálkodáshoz kapcsolódó minden tudományág szakértőit fogja össze. A nonprofit civil szervezet elsődleges feladatának az edukációt tartja, immár 45 éve. Világszintű tudásalapú platformot nyújt az egyes tudományterületek és szakértők, civil szervezetek, üzleti élet képviselői, döntéshozók, diákok és magánszemélyek összekapcsolására, hogy közösen dolgozhassanak olyan megoldásokon, amelyek fenntarthatóvá és gazdaságossá teszik földünk vízkészleteinek felhasználását.

Nemzetközi Vízgazdálkodási Intézet – International Water Management Institute

A Nemzetközi Vízgazdálkodási Intézet (IWMI) kutatással foglalkozó szakmai nonprofit szervezet, a víz és termőföld fenntartható használatával foglalkozik a fejlődő országokban. Munkája során szorosan együttműködik az érintett kormányzatokkal, civil szervezetekkel és a magánszférával annak érdekében, hogy mérhető és valódi hatást érjenek el a szegénység csökkentésében, az élelmiszer-biztonság és a teljes ökoszisztéma egészségének fejlődésében.

Nemzetközi Hidraulikai Kutatási Szövetség IAHR

A Nemzetközi Hidraulikai Kutatási Szövetség 1935-ös alapítása óta a világ vízügyi területtel foglalkozó mérnökök és más szakemberek független szervezete. A szövetség tevékenysége széles körű, a vízgyűjtő területek hidraulikájától a víznyerő helyek fejlesztésén és a hidroinformatikán keresztül a jégmérnöki programokig sokféle területtel foglalkozik.

Előző  1   2