Stockholmi Nemzetközi Vízügyi Intézet – SIWI

A Stockholmi Nemzetközi Vízügyi Intézet (Stockholm International Water Institute) jövőképe egy olyan világ, ahol mindenki ismeri és tiszteletben tartja a víz értékét, a vízhasználat során minden alapvető szükséglet fenntartható módon kielégítésre kerül a világ minden részén. Az intézet az alkalmazott kutatások, a jogszabályalkotás, a kapacitásfejlesztés és a platformteremtés eszközeivel hidat képez a tudományos, a döntéshozói és a megvalósítói oldal között, és 25 éve azon dolgozik, hogy a vízügyi területen jelentkező kihívásokra fenntartható, tudományos alapokon nyugvó és innovatív szabályozási megoldások szülessenek.

A SIWI a szakmai tudományos és üzleti élet, valamint a döntéshozók számára évente megszervezi a Víz Világhetet Stockholmban, amelyen a vízügyi világ kiemelten fontos és aktuális kérdéseivel foglalkoznak az egybegyűltek, és amely lehetőséget teremt a kutatási eredmények, fejlesztések, felmerülő problémák megvitatására.

A vízügyi szakmák tudományos kutatási és innovációs tevékenységének elismerésére hozták létre a Stockholm Víz Díjat és a jövő tudományos reménységeinek felkarolására alapított Stockholm Junior Víz Díjat, amelyeket a Víz Világhéten adnak át.

A Budapesti Víz Világtalálkozó szakmai partnereként a Stockholmi Nemzetközi Vízügyi Intézet ügyvezető igazgatója, Torgny Holmgren a kongresszus programbizottságának tagjaként is segíti a rendezvény sikerét.

 

A Stockholmi Nemzetközi Vízügyi Intézet angol nyelvű weboldala: http://www.siwi.org

A Víz Világhét angol nyelvű weboldala: http://www.worldwaterweek.org/