Nemzetközi Vízgazdálkodási Szövetség – International Water Resources Association

A Nemzetközi Vízgazdálkodási Szövetség (IWRA) egy globális tudásközösség, amely a vízgazdálkodáshoz kapcsolódó minden tudományág szakértőit fogja össze. A nonprofit civil szervezet elsődleges feladatának az edukációt tartja, immár 45 éve. Világszintű tudásalapú platformot nyújt az egyes tudományterületek és szakértők, civil szervezetek, üzleti élet képviselői, döntéshozók, diákok és magánszemélyek összekapcsolására, hogy közösen dolgozhassanak olyan megoldásokon, amelyek fenntarthatóvá és gazdaságossá teszik földünk vízkészleteinek felhasználását.

Az IWRA célja, hogy oktatási és kutatási projektek segítségével feltérképezze és minél mélyebben érthetővé tegye a vízfelhasználás, vízigény és vízgazdálkodás egyes aspektusait. A szövetség mélyen elkötelezett a vízkészletek megfelelő és hatásos kezelése mellett, és az alábbi tevékenységekkel segíti ennek a célnak a megvalósítását:

  • Nemzetközi fórumot teremt a vízkészletekkel kapcsolatos kérdések megvitatására.
  • A vízkészletekkel, vízgazdálkodással és kapcsolódó környezettel kapcsolatos kutatási tevékenységet.
  • A vízzel kapcsolatos világszintű oktatási tevékenységek népszerűsítése, és mindehhez a legújabb kutatási eredmények közzététele.
  • A döntéshozatali folyamatokban felhasznált szakmai információk magas színvonalon tartása.
  • Információ- és tapasztalatmegosztás fejlesztése.
  • Kapcsolatépítés más szakmai szervezetekkel, hogy elősegítse a közös célok megvalósítását és érdekérvényesítést.

A szervezet elérhetősége: http://www.iwra.org/index.php?page=165