A Természetvédelmi Világszövetség Víz keretprogramja

A Természetvédelmi Világszövetség (World Conservation Union IUCN) 1948 óta fogja össze az egyes országok természetvédelmi szervezeteit és azok szakmai tevékenységét, és egy semleges szakmai fórumként lehetőséget teremt a különböző szakterületek és szektorok együttműködésére világszerte.

A Természetvédelmi Világszövetség Víz Keretprogramjának célja, hogy világszerte fenntarthatóbbá tegye a vízgazdálkodást, olyan megoldások szülessenek, amelyekből természeti környezetünk és a föld lakossága egyaránt profitál. A program lehetőséget teremt a Természetvédelmi Világszövetség szakértő, döntéshozó és az üzleti szférában dolgozó tagjainak, hogy közösen fejlesszenek és valósítsanak meg fenntartható vízgazdálkodási projekteket, amelyek hozzájárulnak a föld vízkészletének felelős felhasználásához és megőrzéséhez egyaránt.

A program keretein belül jelenleg öt kontinens 12 jelentős vízgyűjtő területén dolgoznak szakértők a helyi döntéshozók és a magánszektor bevonásával, hogy megőrizzék a vízgyűjtő területek épségét, és fejlesszék az éghajlatváltozással szembeni állóképességet, ezzel ellenállóbbá téve az ökoszisztémát, és magasabb életszínvonalat biztosítva az érintett régiókban.

A Nemzetközi Hidrológiai Intézet angol nyelvű weboldala: http://www.waterandnature.org/