Magyar Vízipari Klaszter

A Magyar Vízipari Klasztert 2008-ban alapították, azzal a céllal, hogy összefogják a magyar vízügyi gazdasági társaságokat, és szakértelmüket, know-how-jukat, kapacitásukat és vitalitásukat összeadva, együttesen kínáljanak megoldásokat vízügyi kérdésekben potenciális partnereiknek.

A Magyar Vízipari Klaszter egyedi, konkrét helyi igényekre szabott megoldásokat kínál, tevékenysége a vízipari szakterületek teljes skáláját lefedi. A Klaszternak jelenleg 30 társaság a tagja.

A Klaszter vezetősége meghatározó szerepet játszik a magyar (Magyar Szennyvíztechnikai Szövetség, Magyar Víziközmű Szövetség), és a nemzetközi (Európai Vízügyi Szövetség, IAWD, a Duna Vízgyűjtő Területén Üzemelő Vízszolgáltatók Nemzetközi Szövetsége, Ázsia – Európa Közös Vízforrás-kutató és Fejlesztő Központ) szakmai szervezetek vezetőségében. Tagjaink rendszeres résztvevői a magyar kormány nemzetközi tárgyalásait kísérő szakemberek delegációjának.

A Magyar Vízügyi Klaszter egyetlen forrásból biztosít világszínvonalú megoldásokat minden vízügyi területen.

A víztisztítás területén a szervezet vállalja víztisztító művek és különféle létesítmények, közműhálózatok és kutak tervezését, építését és felújítását, valamint vízveszteség-elemzéssel és mobil víztisztító berendezések biztosításával is foglalkozik.

A szennyvízkezelés területén a Magyar Vízügyi Klaszter vállalja önkormányzati és ipari szennyvízkezelő létesítmények és szennyvízcsatorna-rendszerek tervezését, építését és felújítását, valamint biotechnológiai kutatást is végez.

A Klaszter csapadékvíz-elvezetési, árvízvédelmi, belvíz- és talajvízproblémák megoldásával is foglalkozik, a csapadékvíz-kezelés (elvezetés, tárolás, védelem) és az árvízvédelem terén piacvezető szerepet játszik.

A mérnöki tagvállalatok jól ismerik és sikeresen alkalmazzák a legújabb vízügyi technológiákat.

A Klaszter geotechnikai és a talajvízszennyezéssel kapcsolatos problémák megoldására is vállalkozik (erózióvédelem, támfalak, tömegstabilizáció). Tagjai között a vízszolgáltató és szennyvízkezelő létesítmények működtetése terén kiterjedt tapasztalatokkal bíró cégek is megtalálhatóak. A szervezet mindemellett üzleti tanácsadói, projektvezetési és informatikai szolgáltatásokat is kínál.

Tagjaink több mint 30 szabadalmaztatott termékkel és technológiával rendelkeznek, és közel 50 országból vannak referenciáik.

 

Elérhetőségek:

Weboldal: http://vizipariklaszter.hu/

info@watercluster.hu

+ 36 1 951 2743