Biztonságos ivóvíz az Intelligens Víztisztító Technológiával

Az Aquaprofit létrehozta az IWAT nevű innovatív, fenntartható vízügyi megoldásának prototípusát. Az Intelligent Water Aid Technology (IWAT) magyar fejlesztésű innováció, amellyel vízügyi infrastruktúra és áramellátás nélküli területeken is megoldható az ivóvíz nyersvízből történő előállítása.

AZ IWAT SZOLGÁLTATÁSAI:

  • moduláris víztisztító technológia, amely a nyersvízből eltávolítja a szennyeződéseket;
  • könnyen használható megoldás, intelligens távirányító és megfigyelő rendszerrel;
  • saját energiaellátás napelemek és környezetbarát akkumulátorok segítségével;
  • a fenntartható napenergiának köszönhető kis szénlábnyom;
  • összetett megoldás, amely társadalmi, kommunikációs és egészségügyi igények kielégítésére is alkalmas;
  • könnyen szállítható és telepíthető rendszer;
  • bővíthető, moduláris konténer-rendszer (amely egyedi igényekhez szabható).

A tiszta ivóvíz előállításán túl az integrált konténer-egységek a helyi kommunikációs és egészségügyi szolgáltatások biztosítására is felhasználhatóak. Az IWAT környezeti és társadalmi előnyei világszerte hozzájárulhatnak a vízgazdálkodási kihívások leküzdéséhez.

Az AQUAPROFIT egy 1994-ben létrejött magyar KKV, amely tanácsadói, mérnöki, igazgatási és építési szolgáltatásokat nyújt a vízügyi, környezetvédelmi, energetikai, turisztikai és regionális fejlesztési területeken.

Az Aquaprofit a magyar vízgazdálkodási és környezetvédelmi területen tapasztalt szakembereinek: vízmérnökeinek, hidrológusainak, hidrogeológusainak, geológusainak, tájépítészeinek, környezeti és építőmérnökeinek és közgazdászainak köszönhetően válhatott piacvezetővé. Az utóbbi 20 évben a cég jelentős tapasztalatot szerzett a helyi és a nemzetközi együttműködésben megvalósuló projektek kidolgozása, vezetése és támogatása terén (Europaid, IPA, PHARE CBC, CIP-IEE, FP7, LIFE+, GEF). A társaság budapesti központtal működik, munkáját további öt iroda (Magyarország, Románia, Horvátország, Kína (Shenzhen)) és egy belgiumi fiókiroda segíti, ügyfelei között megtalálható az Európai Bizottság, több nemzeti és önkormányzat, különféle klaszterek, állami vállalatok, magáncégek és mérnöki vállalkozások.

Elérhetőség: www.aquaprofit.hu

Forrás: www.aquaprofit.hu