PET-kalózok a Tiszán

„Célunk nem más, mint felhívni a figyelmet a Tisza szennyezésére, és élő vizeink védelmének fontosságára. Mert nemcsak az óceánban vannak úszó szemétszigetek, hanem Szőke Szerelmünk, a Tisza vizében is. Amit a forrásnál a patakba engedünk, az egyszer eljut az ártereinkbe, az ivóvizünkbe, a világ óceánjaiba, onnan pedig… talán még a tányérunkra is.” Írják a PET kupa szervezői a honlapjukon.

Nemzetközi Duna Nap: június 29.

A Duna vízgyűjtő országai 2004. június 29. óta ünnepelik a Duna Napot, abból az alkalomból, hogy tíz évvel korábban írták alá a folyó és vízgyűjtője védelmében a Duna Védelmi Egyezményt. A nemzetközi nap célja, hogy felhívja a figyelmet erre a naponta használt csodálatos folyóra, és ezzel egyfajta dunai szolidaritást alakítson ki a folyó értékeinek megőrzése érdekében.

Meddig mennél el egy pohár vízért?

Interaktív programokkal várja Esztergomban a Múzeumok Éjszakáján a legszegényebb országok problémái iránt érdeklődőket a HAND Szövetség az esztergomi Duna Múzeumban, június 25-én5 órától.

Harminc év után újra magyar elnök az UNESCO Nemzetközi Vízügyi Programjának élén

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 Nemzetközi Programbizottságának társelnökét, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) professzorát, Szöllősi-Nagy Andrást választották az UNESCO Nemzetközi Hidrológiai Programja (IHP) 22. ülésén a szervezet elnökévé.

Kínában is árvizek tombolnak

Legalább 4 ember meghalt a dél-kínai Hunan tartományban két napon át tartó esőzések, áradások következtében, további 4-et még keresnek. Csaknem 145 ezer embert kellett a lakóhelyéről elköltöztetni.

A víz összeköt – Fontos üzenet a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 logójában és szlogenjében

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016, mind célkitűzéseiben, mind a bevont döntéshozók tekintetében egyedülálló és nagy horderejű esemény lesz. A szinte már világmárkának minősülő Budapesti Víz Világtalálkozó 2016-os logója és szlogenje éppen ezért fontos üzenetet közvetít a világ számára.

Ne ártsatok se a földnek, se a tengernek, se a fáknak

A Jelenések könyvéből vett idézettel (Jel 7,3) kezdte Bartholomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka az óceánok világnapjára szóló üzenetét.

Stockholmi Ifjúsági Víz Díj 2016

Idén huszadik alkalommal kerül megrendezésre a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj (Stockholm Junior Water Prize, SJWP) a Stockholmi Nemzetközi Vízügyi Intézet (SIWI) szervezésében. A szervezők kreatív, 15–20 év közötti feltalálók ezreinek ötleteit várják évről évre a víz és a fenntarthatóság témaköréhez kapcsolódva. A döntősök öt napot töltenek Stockholmban, ahol augusztus 28. és szeptember 2. között a Víz Világhéten mérik össze tudásukat, ötleteiket.

Előző  1   2   3   4   5   6  Következő