Vonzó befektetési ágazattá válhatnak a vízügyi alapok

A tiszta víz iránti ipari igény napjainkban egyre növekszik, mégis az intézményi befektetők számára a vízvédelmi alapokba való befektetés a mai napig nem tartozik a felkapott területek közé. Általában úgy tartják, hogy a vízkezelési beruházások nem érik el az infrastrukturális beruházások átlagos hozamát, ezért is jelentős a Financial Timesban júliusban megjelent hír, hogy a Resonance Asset Management londoni alapkezelő 300 millió dollár értékű, ipari vízkezelésre specializálódott alapot hozott létre, ami hat jelentős nemzetközi intézményi beruházó érdeklődését is felkeltette.

Az ivóvíz vizsgálatát biztosító csúcslaboratórium az Országos Tisztifőorvosi Hivatal intézményeiben

Július végén Budapesten az országos tisztifőorvos az Országos Közegészségügyi Központban (OKK) bemutatta az édesvízbázis és az ivóvíz hatékony, minden fertőzőforrásra kiterjedő vizsgálatát lehetővé tevő laboratóriumi fejlesztést.

A Víz Összeköt címmel nemzetközi fotó- és videópályázatot hirdet a Robert Capa kortárs fotográfiai központ

A víz nem csak az élethez szükséges egyik nélkülözhetetlen erőforrás, de a mindenkori művészetek egyik leguniverzálisabb témája is. Ez az alapelem civilizációk sorsát határozta meg a történelem során, és hétköznapjaink manapság is elképzelhetetlenek nélküle. Talán lehetetlen lenne felsorolni mindazokat a formákat, amelyekben napról napra jelen van életünkben. Most a közelgő Budapest Víz Világtalálkozó 2016 kapcsán a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a víznek ezt a sokszínűségét szeretné ihletként kínálni bárki számára, aki kész megosztani fotó- vagy videóalkotásait a nagyközönséggel szeptember 1. és 30. között.

Indul a Vízügyi Nyári Egyetem a bajai Eötvös József Főiskolán

Gyakorlatorientált nyári egyetemet tartanak augusztus elején Baján az Eötvös József Főiskola Vízépítési és Vízgazdálkodási Intézetének szervezésében.

Az országoknak sürgősen cselekedniük kell az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok elérése érdekében

A fenti felszólítással tette közzé a Bertelsmann Alapítvány július 21-én a Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózattal (SDSN) közösen készített Index és Műszerfal (Index and Dashboard) című jelentését.

Vízibility – Tiszta vízzel a kongói gyermekek jövőjéért!

A tizennégy éve működő Afrikáért Alapítványt hátrányos helyzetű gyerekek támogatására hozták létre. Céljuk továbbra is az, hogy a jelenlegi közel 500 afrikai diáknál még többnek tudjanak színvonalas oktatást nyújtani, és hogy 11 árváról a lehető legkörültekintőbben gondoskodjanak. Az alapítvány elsősorban magyarok adományaiból működik Kinshasában.

Művészet, Balaton-fejlesztés, fenntarthatóság

A Tihanyban július 21-én kezdődő ARTplacc Kortárs Művészeti és Design Fesztivál középpontjában a környezettudatosság, a fenntarthatóság és a Balaton régió fejlesztése áll.

Érdekességek a Dunáról a Nemzetközi Duna Nap alkalmából

A Duna vízgyűjtő országai 2004. óta ünnepelik a Nemzetközi Duna Napot abból az alkalomból, hogy tíz évvel korábban írták alá a Duna Védelmi Egyezményt. A nemzetközi nap célja, hogy felhívja a figyelmet Európa egyik legszebb természeti örökségére, és összefogásra buzdítson a folyó és vízgyűjtő területe értékeinek megőrzése érdekében.

Előző  1   2   3   4   5   6  Következő