Berekfürdői Termál- és Strandfürdő

Pávai-Vajna Ferenc, a magyar hévízkutatás úttörője kútfúrási munkálatai során tört fel Berekfürdő, az akkor még piciny tanyavilág területén a helyiek által „csodaforrásként” emlegetett gyógyvíz. A fürdő mai jelmondata hűen tükrözi a pompás hely értékeit, e csodálatos hely méltán kapta a „Berekfürdő a Nagykunság Aranya”elnevezést.

A ma 8 hektárnyi zöldövezetben gyógymedencék nyak-, hát- és derékzuhany élményszolgáltatásokkal várják a gyógyulni vágyókat. Emellett két, kicsik és nagyok által is kedvelt termálmedence, valamint gyermekmedence és uszoda is üzemel.

A fedett termálfürdőben két gyógymedence található, és ugyanebben az épületben a betegek szükség szerint igénybe vehetik a súlyfürdő, gyógymasszázs, elektroterápia és víz alatti sugármasszázs szolgáltatásokat is. A fürdőben a társadalombiztosítási pénztár által finanszírozott, reumatológus szakorvos által felírt kezeléseket is végeznek. A gyógyszolgáltatáson kívül rendelkezésre áll a finn szauna, pedikűr és manikűr és a versenyek megrendezésére alkalmas 50 m úszómedence.

A termálvíz különleges összetevői elsősorban reumatológiai megbetegedések gyógyítására, vérkeringési zavarok kezelésére, idegrendszeri és nőgyógyászati panaszok csökkentésére, valamint balesetek utáni rehabilitációkra alkalmasak, valamit pszoriázisra, pikkelysömörre és egyéb bőrbetegségekre is kiválóak.

A gyógymedencék mellett találhatjuk a pavilonsort a fürdő színpadával, ahol májustól szeptemberig különböző programok szórakoztatják a vendégeket. A színpadon hallható és látható előadások között magyar nóták, táncdalok, operett- és opera-előadások, néptáncbemutatók, bűvészprodukciók és humoristák szerepelnek. Az itt hosszabb időt eltölteni vágyók kényelmét a Berekfürdői Termál Kemping és Vendégház, valamint panziók és faházak biztosítják. A látogatók igazi finomságokkal, friss házi lángossal és tájjellegű étkekkel csillapíthatják éhüket.

Információ

Cím: 5309 Berekfürdő, Berek tér 11. Telefon: 06-59/319-302, 06-59/519-030

Web: www.berekfurdo.hu