Az Aquarius élmény- és parkfürdő

Az Aquarius élmény- és parkfürdő Nyíregyházától alig 6 km-re fekszik, egy 320 hektáros festői szépségű tölgyerdő ölelésében. A 2011 nyarán megújult fürdő az ország egyik legnagyobb zöldfelületével rendelkező fürdőparadicsoma, ahol kamikazecsúszda, jakuzzik, különféle vízi élményelemek, kalandösvények, kalózhajó, 50 m-es versenyuszoda és megannyi felejthetetlen élmény várja a látogatókat.

A fürdő 2005-ben nyitotta meg kapuit. A 1,7 hektáros területen a Széchenyi-terv turizmusfejlesztési programja keretében épült meg az új fürdőkomplexum, amelyben 11 medence és 7 csúszda található.

Az Aquarius élményfürdője különleges kalandokat ígér. A vadvízi sodrófolyosó vízbefúvásokkal, vízfüggönnyel, barlanggal várja a látogatókat, a 7 csúszda között pedig akad kamikazecsúszda, családi csúszda, óriáscsúszda és híres Black hole csúszda is, fény- és hangeffektusokkal. A legkisebbeket medencékkel, csúszdákkal, inka romtemplommal, kincses szigettel és egyéb élményelemekkel kiegészített mesés gyermekvilág várja.

A fürdő kialakításakor nemcsak az élmény-, de a gyógyelemekre is nagy hangsúlyt fektettek, a fedett termálmedence 6 aláfúvásos fekpaddal és 6 nyakzuhannyal rendelkezik, a külső rekreációs medence pedig 6 nyakzuhannyal és 6 oldalmasszázzsal készült. A Kneipp-kúrához külön gyógymedencék vannak biztosítva. A gyógyvíz elsősorban a mozgásszervi és reumatikus betegségek kezelésére, nőgyógyászati problémákra, balesetek utáni rehabilitációra alkalmazható rendkívül hatásosan.

Információ

Cím: 4431 Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Szódaház u. 18. Telefon:  +36-42/500-106

Web: www.sostort.hu/aquarius-furdo