A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

Történelmi tájon, Matyóföld „fővárosa”, Mezőkövesd központjától 4 km-re helyezkedik el a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő. A 11 hektáros gyönyörűen parkosított fürdő 21 medencével rendelkezik. A szórakozást, felfrissülést hullámmedence, élményelemekkel gazdagított felnőtt- és gyermekmedencék szolgálják. 

Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben 3 különböző hőfokú gyógymedence, uszoda, pezsgőfürdő, szauna és gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére. A kalcium-magnézium-hidrogén-karbonátos szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkéntartalmú hévíz több mint 70 éve áll a gyógyulás szolgálatában. 1968 óta pedig hivatalosan is gyógyvíz-minősítésű, amely alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére. Javítja az anyagcserét, fokozza a szervezet ellenálló képességét.

A Zsóry fürdő szolgálja ki 1986 óta a 2006-ban közel kétszáz ágyassá bővített Mozgásszervi Rehabilitációs Központ balneológiai kezelésre beutalt betegeit is. 2011 szeptemberében lett átadva az újonnan kialakított Szauna Világ. A hagyományos finn szauna és gőzkabin mellett bioszauna, infraszauna, aromakabin és sókabin is megtalálható. A jégkút és a merülőmedence garantált felfrissülést nyújt a szaunázás után. A jacuzzi és a terápiás medence által válik teljessé a megújulás.

A „Mezőkövesd-Zsóryfürdő” üdülőterület idén hivatalosan megkapta a gyógyhely minősítést. Az UNESCO kulturális örökségek reprezentatív listájára felkerült matyó népművészet otthonában a vendégek számos kulturális értéket ismerhetnek meg, az élvonalbeli labdarúgó- és kézilabdacsapatáról is híres város a sport szerelemeseinek is élményekben gazdag programokat kínál.

Információ

Cím: 3400 Mezőkövesd, Napfürdő út 2., Tel.: (36) 49/412-844

Web: www.zsory-furdo.hu