A zalakarosi Gránit gyógy- és élményfürdő

A zalakarosi fürdő a „Balaton régió családi fürdője”, amely egész évben nyitva tart. Nyáron több mint 5500 m2 vízfelület várja a vendégeket, lenyűgöző, 12 hektáron elterülő parkosított környezetben. A legnépszerűbb fürdők egyike nemcsak gyógyulást, hanem erőt és élményt is ad az egész családnak.

A fürdőt 1965-től folyamatosan fejlesztik és bővítik a vendégek igényeinek megfelelően. Napjainkra a strandfürdő és fedett fürdő mellett külső-belső élményfürdő és komplett gyógycentrum is található. A népszerű fürdőkomplexumban összesen 7 belső és 13 külső medence várja a vendégeket. A gyermekek felhőtlen szórakozásáról az egyedülálló „Vízipók-Csodapók gyermekvilág” gondoskodik, több mint 60-féle mozgó, ugráló, csobogó és zuhogó vízi attrakcióval, újdonságként 2013 augusztusától már fedett térben is.

1970-ben a zalakarosi fürdő kútjának vizét gyógyvízzé, a fürdőt pedig gyógyfürdővé minősítették. A több mint 2500 méter mélyből feltörő 96 °C-os zalakarosi gyógyvíz összetétele és a vízkészlet nagysága miatt a legjelentősebbek egyike. Vízösszetétele alapján alkáli-kloridos, hidrogén-karbonátos gyógyvíz, melyben a jód, a bróm, a kén és a fluor együttes jelenléte Európában igen ritkán előforduló, egyedülálló összetételű vizet eredményez.

Így jöhetett létre a gyógyászati központ, ahol klasszikus gyógykezelésekkel és kényeztető wellness-, medical wellness kínálattal várják a gyógyulni és kikapcsolódni vágyókat. A fürdő gyógyvize számos betegség esetén kiválóan alkalmazható, még olyan problémákkal szemben is hatásos, mint pl. az immunrendszer gyengesége vagy a műtétek, sérülés utáni állapotok. Az orvosi felügyelet mellett kúraszerűen igénybe vett kezelések biztosítják a leghatékonyabb fájdalomcsökkentést.

A zalakarosi fürdő vendégház kényelmes, jól felszerelt szobákkal, családi lakosztályokkal áll a vendégek rendelkezésére.

Információ

Cím: 8749 Zalakaros, Thermál u. 1. Tel.: +36-93/340-420

Web: www.furdo-zalakaros.hu