A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

Mórahalom Magyarország legdélebbi részén, Szegedtől 20 kilométerre fekvő dinamikusan fejlődő kisváros. A településen összesen négy minősített gyógyvíz és egy országos jelentőségű, négycsillagos gyógyfürdő, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő található. A fürdőben nyáron 21, télen pedig 16 medence áll a vendégek rendelkezésére, emellett egész évben 11 szauna és 2 beltéri csúszda is gondoskodik a gyógyulásról, kikapcsolódásról.

A mórahalmi kutak a Pannon őstenger üledékrétegeiből nyerik az alkáli-hidrogén-karbonátos, jódos vizet. A fürdőkúrában ezek az ásványi anyagokban gazdag vizek kopásos és gyulladásos ízületi, illetve gerincbetegségek, izomreuma, valamint nőgyógyászati megbetegedések kezelésére szolgálnak. A klinikai vizsgálatok statisztikailag igazolták a fürdő vizének kifejezett gyógyhatását a térd- és vállízületi megbetegedésekben, így a fürdőt méltán nevezhetjük a térség „térd- és vállcentrumának”.

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő új szárnya, a fedett gyermekfürdő és szaunavilág egy igazi családi komplexum. A több mint 3000 m2-es élményfürdő többszintű kalandmedencéiben az élményelemek teljes tárháza – sodrófolyosó, vízesésfal, pezsgőpadok, dögönyözők, buzgárok stb. – megtalálható. A gyermekfürdőt a két beltéri csúszda teszi igazán izgalmassá, amelyből az egyik kilép az épületből, majd újra visszakanyarodik a vízbe csobbanás előtt. Az anakondacsúszdán a bátrabbak 11 méter magasból indulhatnak, és 103 méter hosszúságban csúszhatnak. A kisebb csúszda 9 méterről indul, és 76 méter hosszú. A családcentrikusság jegyében kisgyermekek számára perem- és akadálymentesen alakítottak ki medencét, amely egyenletesen mélyül 30 centiméterre, míg a bébimedence 0–15 centiméter közötti. A legkisebbeket a 148 centiméteres elefántcsúszda és beépített állatfigurák várják.

Az országosan is egyedülálló szaunapark és a relaxmedencetér tökéletes kikapcsolódást nyújt a szülők, nagyszülők számára. A földszinti szaunavilágban a felnőtteket gőzkabin, finn-, aromaterápiás és infraszaunák, termálvizes relaxmedence, Kneipp-medence, csobbanómedence, valamint jégkásakút várja. A galériarészen egy textilmentes szaunablokk található pezsgőmedencével, trópusi élményzuhannyal, infra- és bioszaunával, valamint egy udvari orosz szaunával. A fürdőben csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap kényeztető szaunaszeánszokkal várják a vendégeket.

Információ

Cím: H-6782 Mórahalom, Szent László park 4. Telefon: +36-62/281-039

Web: www.erzsebetfurdo.morahalom.hu