A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő már megérkezéskor impozáns látványt nyújt. Különleges építészeti megoldások, praktikum, mégis lenyűgöző külső és belső összhang fogadja a látogatót, ahol a különleges fürdőélmény és regenerálódás egyedülálló gyógyvízben történik. Sárvár legfontosabb vonzereje kétségtelenül az itt található kétféle gyógyvíz, amely megalapozta a ma látható fürdőkultúrát.

A település környékén 1200 méteres mélységből 43 °C-os, 2000 méterről magas sótartalmú 83 °C-os gyógyvíz tör fel, amelynek évtizedek óta ismert a kedvező hatása különféle megbetegedések esetén. A kiemelkedően magas hőmérsékletű gyógyvíz fontos alkotórésze a nátrium-klorid, a hidrogén-karbonát, a jód, a bróm, a fluor és számos nyomelem. A magas sótartalmú termálvízből lepárlással állítják elő a híres Sárvári Termálkristályt, a sós kádfürdő pedig hatékonyan alkalmazható egyes mozgásszervi, nőgyógyászati és bőrgyógyászati megbetegedések esetén is. Az alacsonyabb hőfokú, 43 °C-os alkáli-hidrogén-karbonátos gyógyvíz pedig főként nátrium-kloridot, hidrogén-karbonátot, nyomelemeket tartalmaz, ként és radont azonban nem. Ez a fajta gyógyvíz kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések gyógykezelésére, rehabilitációs betegségek, sportsérülések utókezelésére, neurológiai panaszokra és izomlazító fürdésre is. A gyógyulni, regenerálódni vágyó vendégek a fürdőben hagyományos gyógyszolgáltatásokon túl speciális kezeléseket is igénybe vehetnek, a különböző kezelések egyénre szabott, optimális összeállítását pedig kitűnő reumatológus szakorvosok végzik.

A sárvári fürdő impozáns medenceterében élménymedence, gyógyvizes medencék, valamint egy új családi fürdőszárny várja a látogatókat. A családi élményfürdővel – csúszdákkal, gyermekmedencékkel, hullámmedencével, babavilággal –, külső és belső élménymedencékkel, sodrófolyosóval, vízbuzgárokkal és ezenkívül még sok különleges, vizes elemmel válik változatossá, élvezetessé és önfeledtté a fürdőben töltött idő. Nyáron ráadásul tovább bővül a kínálat egy óriási strandmedencével, fejesugróöböllel, gyermekeknek kaland- és élménymedencével, hullámmedencével és a vendégek kedvenceivel, a 3 emelet magas versenycsúszdával, valamint a 3 új óriáscsúszdával, melyek egyikén akár felfelé is lehet csúszni...

A fürdőzés után a szaunavilágban külső és belső finn szaunák, softszauna, gőzös szauna, Kneipp-medence, aromakabinok és gőzfürdők kényeztetik a vendégeket. A kínálatot a sokszínű wellness- és szépségkezelések teszik még nagyszerűbbé, valamint a fürdő különlegessége, hogy a kisgyermekek felügyeletét diplomás óvónők végzik, akik egész napra elfoglalják a gyermekeket bábszínházzal, kézműves játékokkal és mókás vetélkedőkkel.

Információ

Cím: H-9600 Sárvár, Vadkert út 1. Telefon: +36-95/523 600

Web: www.sarvarfurdo.hu