A nagyatádi termál- és gyógyfürdő

Nagyatádon a parkok és fürdők városában fúrt termálkút vizét több mint száz éve, 1906 óta használják fürdőzésre. Nagyatád szívében, a Széchenyi tér parkjában épült gyógyfürdő messze földről csalogatja ide a látogatókat. A fürdő- és ivókúrára egyaránt alkalmas termálvíz az ország legjobb hatású minősített gyógyvizei közé tartozik. A fürdőparkban lévő szabadtéri medencék, csakúgy, mint a fürdő egésze, minden évszakban várják látogatóikat.

A fedett medencetérben 32, 38 és 42 °C-os gyógymedencék és külön helyiségekben kádfürdők állnak a gyógyulni vágyók rendelkezésére, valamint finn mintájú szauna és átriumos medence is a látogatók kényelmét szolgálja.

A medencékben felhasznált gyógyvíz összetételénél fogva alkalmas gerincízületek degeneratív elváltozásainak, idült gyulladásos betegségek, nőgyógyászati megbetegedések, csonttörés utáni kezelések, sclerosis multiplex, valamint mozgásszervi, gyomor- és bélrendszeri betegségek kezelésére is, utóbbiak esetében akár ivókúra formájában is. Az 1997-ben felújított, majd 2006-ban újjávarázsolt fürdőben szakorvosi irányítás mellett balneohidroterápiás, kis- és középfrekvenciás elektroterápiás kezelések, különböző masszázsok is igénybe vehetők, a kezeléseket orvosi vizsgálat után kiválasztott gyógykúrákkal biztosítják.

Információ

Cím: 7500 Nagyatád, Széchenyi tér. Telefon: +36-82/351-802, +36-82/553-590

Web: www.nagyatad.hu