A Hungarospa hajdúszoboszlói gyógyfürdő

Hajdúszoboszló Magyarország egyik legnagyobb termálvizű fürdőhelye, amely arról is híres, hogy 1937-ben itt nyitották meg az ország első és sokáig egyetlen hullámmedencéjét. A Hungarospa Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, ahol a 30 hektáros parkban gyógy-, strand- és gyermekmedencék, hullám- és pezsgőfürdő és nyitott és fedett versenyuszodák várják a vendégeket.

1925-ben Hajdúszoboszlón mélyfúrás következtében a földből kb. 1100 méter mélységből 75 °C-os meleg, különös illatú, barnás színű víz tört elő, amelyről megállapították, hogy jódos, brómos, konyhasós, hidrogén-karbonátos gyógyvíz. A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy tartalmaz bitument és ehhez kötődő ösztrogént, továbbá számos nyomelemet is. A gyógyfürdő folyamatosan komoly kutatásokat végez, amelyek igazolják, hogy a gyógyvíz többféle betegségcsoport esetén is rendkívül hatékony. A gyógyfürdőben beutaló és várólista nélkül több mint 40-féle kezelés vehető igénybe orvosi felügyelet mellett. Többek között masszázst, iszapkezelést, súlyfürdőt, víz alatti masszázst, víz alatti gyógytornát, különböző elektroterápiás kezeléseket és a legmodernebb soft lézer, magnetho- és fényterápiás kezelést is igénybe lehet venni. A termálfürdő csarnokában három fedett, 32, 36 és 38 °C hőmérsékletű gyógyvizes medence található.

A gyógyfürdő legnagyobb látványossága az Aqua-Palace Élményfürdő, amely különböző korokat és helyszíneket megidéző exkluzív élménymedencékkel, baba- és családi medencékkel, szaunavilággal, szörffel és sok-sok wellness-, fitneszszolgáltatással várja az egész családot. Az Aqua-Palace vízi palota 15 000 m2-én található jégbarlangfürdő, mozifürdő, Pávai termálfürdő, trópusi, Gangesz- és római fürdő, tengeri fürdő és barlangfürdő is.

A nyári melegben a hajdúszoboszlói 30 hektáros strand 13 medencéje közül minden korosztály kedvére választhat. A strand legnagyobb szenzációja a mediterrán tengerpart, ahol a különleges hangulatról a fövenyes part, kalózhajó, világítótorony és pálmafák gondoskodnak. A nagy csobbanás szerelmesei 9 különböző fantasztikus óriáscsúszda közül választhatnak, az ellazulni vágyók a sodrófolyóért, a kisgyermekek pedig a vízi várért és minicsúszdákért lelkesednek.

A vendégek részére kiváló szálláslehetőségként szolgál a Hungarospa Thermal Hotel, vagy a kempingezés kedvelőinek a Thermal Camping és a Hajdú Camping.

Információ

Cím: 4200 Hajdúszoboszló, Szent István Park 1–3. Telefon: +36-52/558-558

Web: www.hungarospa.hu