A hódmezővásárhelyi standfürdő és sportuszoda

A vásárhelyi fürdőélet több mint 80 éves hagyományra tekint vissza – a város központjában 1929. július 14-től üzemel fürdő. A hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda nagy kiterjedésű, ligetes, parkos környezetben terül el. Jól megközelíthető helyen, nyugodt környezetben több szabadtéri termálvizes medence kínál enyhülést a reumatológiai panaszokra.

A hódmezővásárhelyi strandfürdő 2200 m mélyről jövő, 76 °C-os, alacsony keménységű, alkáli-hidrogén-karbonátokban gazdag vizének ásványianyag-tartalma literenként 2190,525 mg. Ez a gyógyító hatású víz alapozza meg a város több mint 75 éves fürdőhagyományát. A fürdő terápiás részlege nemcsak a víz termikus és kémiai tulajdonságát használja ki, hanem évek óta víz alatti torna, tangentoros kezelések és masszázs is működik, hogy a gyógy- és termálviz hatékony eszköze lehessen a helyi orvosi terápiának és rehabilitációnak. A gyógyvíz kiválóan alkalmas fürdőkúrákra, elsősorban gyulladásos és degeneratív (kopásos) mozgásszervi betegségek esetén, valamint a gerinc és a környéki ízületek (pl. térdízület, csípőízület) kezelésére is.

A parkosított terület 8 medencével, 2905 m2 vízfelülettel és egyéb sport- és szórakozási lehetőségekkel várja a látogatókat. A strand együtt üzemel a nemzetközi szintű sportversenyek megrendezésére alkalmas korszerű sportuszodával, mely sokszínű szolgáltatással várja a sportolni vágyókat.

A strand szolgáltatásai folyamatosan újabb rekreációs és pihenési lehetőségekkel bővülnek, idén szeptembertől például már sóterápiás szoba is a vendégek rendelkezésére áll. A sószoba 1000 db (összesen 5 tonna) parajdi sótéglát és közel 500 kg sóhomokot tartalmaz. A levegőben levő kristálysó gyógyító ereje abban rejlik, hogy a pára a pozitív töltésű részecskéket megköti, ezáltal a helyiség levegőjét megtisztítja. A só egy természetes antihisztamin, amely tisztítja a tüdőt és a hörgőket, valamint a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakítását is elősegíti. A sószoba használata nemcsak a légúti megbetegedések esetén kiváló, hanem allergiás megbetegedések, szénanátha vagy az immunrendszer gyengesége esetén is, de az alvászavarokra is hatással bír.

Információ

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Ady Endre u. 1. Telefon: +36-62/249-363

Web: http://www.hodstrand.hu/