A Hévízi-tó, Európa legnagyobb gyógyító tava

Ez a télen-nyáron látogatható csodálatos termáltó nem messze Közép-Európa legnagyobb édesvízi tavától, páratlan természeti környezetben található. Már az 1700-as években kedvelt gyógyhelynek számított. Különlegesség, hogy a hévízi gyógyászatban alkalmazták először a súlyfürdőt, feltalálója a hévízi szakorvos, idősebb dr. Moll Károly volt.

A több ezer éves tőzegfenekű gyógytavat egy 38 m mélyen fekvő forrásbarlang több, ásványi anyagokban gazdag, hideg és meleg vizű forrása táplálja. A tó vize három nap alatt teljesen kicserélődik. A feltörő víz hőmérséklete a forrásnál 38,5 °C, a tó hőmérséklete 24-38 °C között ingadozik, az évszakok időjárásainak megfelelően, ezért még télen is alkalmas a fürdőzésre.

A gyógyvíz speciális összetételének és a tó medrét borító tőzegrétegnek köszönhetően a Hévízi-gyógytó hatása igen széles körű felhasználást tesz lehetővé a megelőzés és a gyógyítás terén egyaránt. A komplex balneoterápia alapját képező gyógyiszap és gyógyvíz magában egyesíti a szénsavas, a kénes, a kálcium-magnézium-hidrogén-karbonátos és enyhe radonemanációt tartalmazó gyógyvizek kedvező tulajdonságait.

A kúra gyógyászati javallatai a mozgásszervi megbetegedések széles spektrumát ölelik fel: előnyösen alkalmazható reumatikus mozgásszervi megbetegedések, csontritkulás, degeneratív (kopásos) gerinc-/ízületi megbetegedések, Bechterew-kór, gyulladásos ízületi betegségek idült szakaszában, sérülések és mozgásszervi műtétek utókezelésére, továbbá lágyrész-reuma, másodlagos ízületi betegségek, krónikus, perifériás, az idegrendszerhez kapcsolódó, mechanikai okokra visszavezethető panaszok, ízületi operációk elő- és utókezelésére, porckorongműtéteket követő, krónikus, nőgyógyászati betegségek kezelésére.

A kezelések nemcsak pillanatnyi javulást eredményeznek, hanem hónapokra megakadályozzák a fájdalmak kiújulását, és így a tavaszi kúra fájdalommentes karácsonnyal ajándékozza meg a reumával küszködőket. A gyógyvíz ivókúraként is alkalmazható, idült gyomor- és bélhurutban, emésztési zavarok esetén is. Fontos megjegyezni, hogy a fürdőzés nem javasolt fertőző betegségek, rosszindulatú daganatok, szívelégtelenség, keringési zavar, trombózis és egyéb más vérképzőszervi betegségek, asztma, magas vérnyomás és terhesség esetén, illetve orvosi tanács nélkül 30 perc fürdőzés ajánlott.

Hévízen rengeteg különféle gyógyszolgáltatás, wellnessterápiák, szakorvosi vizsgálat, labor, konferenciaterem és szálloda is szolgálja a vendégek kényelmét és kellemes időtöltését, illetve a környék is számos természeti csodával örvendezteti meg az ide látogatót. A tavat magát egy hatalmas erdő veszi körül, s a fürdőző számára az itt nyíló különleges vízililiomok, vagy ahogyan a helyiek hívják, tündérrózsák is páratlan élményt nyújtanak.

Információ

Hotel Spa Hévíz

Cím: H-8380 Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1. Telefon: +36-83/501-708

Web: www.spaheviz.hu