A Füzesgyarmati Kastélypark Fürdő

1965-ben a Blanckestein grófi kastély kertjében fúrták azt a kutat, amely saját erejéből tör felszínre, s 4 évvel később, 1969. június 19-én nyitotta meg kapuit a strandfürdő. A régió egyik legszebb fürdőjeként számon tartott strandfürdő termálvize 2003. november 4-én „Sárrét gyöngye” elnevezéssel gyógyvízminősítést kapott.

2006. január 1-jén lett a strandfürdő neve Kastélypark Fürdő. Ez a név magában hordozza a hely múltját és utal a csodálatos környezetre is. A Füzesgyarmati Kastélypark Fürdő különböző hőfokú és vízösszetételű medencéivel egyaránt kellemes szórakozást nyújt a strandkedvelőknek és a gyógyulni vágyóknak is. Továbbá finn szauna merülőedencével és infraszauna áll a vendégek rendelkezésére.

A mai fürdő arculatát a 2005-ben elkészült új fedett, termálvizes medencékkel rendelkező épület átadásával kapta meg. A fürdő látogatottsága a 2006-ban végrehajtott fürdő- és kempingfejlesztés következtében folyamatosan növekszik. Évente 110-120 ezren pihennek, szórakoznak a Kastélypark Fürdőben. A fürdőhöz kapcsolódó 4 csillagos kemping 110 közművesített parcellával várja a lakókocsival, sátorral érkezőket.

A füzesgyarmati „Sárrét Gyöngye” gyógyvíz javasolt idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedések, izom-reumatikus, baleseti utókezelés, csont- és ízületi műtétek utáni utókezelés, idült ideggyulladások, idegfájdalmak, idült derékfájás, Heine–Medin-betegség utókezelése, idült gyulladásos nőgyógyászati megbetegedések, meddőség, általános szellemi és fizikai kimerültség kezelésére.

Információ

Cím: 5525 Füzesgyarmat, Kossuth u. 88. Tel.: 00-36/66-491-148

Web: http://www.kastelyfurdo.hu/