A Büki gyógyfürdő

Bükfürdőn található Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma, amely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi komplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni és fürdőzni vágyókat.

Az 1962-ben megnyílt népszerű fürdő már számos közönség- és szakmai díjat nyert el. Története egy szerencsés véletlennel kezdődött: a 20-as években megkezdett, majd az 50-es években folytatott kőolajkutató fúrások eredményeként 1957-ben 1282 méter mélyről 65-70 méteres vízoszlop tört a felszínre. Az 58 °C-os, közel 14 000 mg/l ásványi anyagot tartalmazó kincs új fejezetet nyitott Bük és a környező települések életében.

A rendkívül magas ásványianyag-tartalommal rendelkező gyógyvíz egyedülállóan kedvező hatást fejt ki a szervezetre. Elsősorban mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok, valamint ivókúra formájában emésztőrendszeri megbetegedések kezelésénél alkalmazható eredményesen, de számos más probléma esetén is kiváló hatással bír, mint pl. a csontritkulás, a köszvény vagy a műtétek, balesetek utáni rehabilitáció.

A lenyűgöző, árnyas fákkal borított parkterületen fedett, félig fedett és nyitott medencék csábítanak fürdőzésre, valamint egy vadonatúj pihenőtéri épület is várja a kikapcsolódni vágyókat. A csúszdakomplexum felejthetetlen élményeket kínál, a legkisebbeket pedig a számukra speciálisan kialakított, csak általuk igénybe vehető gyermekmedencék várják.

 

A jótékony gyógyhatásra épülnek a fürdőben alkalmazott terápiás eljárások, az új Medical Wellness Centrumban pedig kiváló szakorvosok felügyelete mellett végzett wellness-fitnesz kezelések szolgálják az egészség megőrzését.

Információ

Cím: 9740 Bükfürdő, Termál krt. 2. Tel.: +36-94/558-080

Web: www.bukfurdo.hu