A Bogácsi termálfürdő

Bogács a Bükk-hegység lábánál, a Hór- és Szoros-patak völgyében található. A kőolajkutatással feltárt, 480 méter mély kutakból nyert 76 °C-os termálvíz méltán tette ismertté a községet, amelynek fürdője télen-nyáron közkedvelt, meghitt légkörű rekreációs helyszínné vált.

A fürdő területén a nyári szezonban hat gyógyvizes medence áll a vendégek rendelkezésére. Egy óriásjakuzzi, egy fedett medence, kettő gyermekpancsoló (egy gyermekmedence és egy vízi játszótér), egy feszített víztükrű úszómedence és egy ún. Jurta-medence. Amikor hidegebbre fordul az idő, szezonon kívül 3 külső és egy belső gyógyvizes medence továbbra is üzemel. A látogatók szórakozásáról ezenkívül aqua zumba, vízi torna, fesztiválok, rendezvények, többfunkciós rekortán sportpálya és éjszakai fürdőzés is gondoskodik.

A Bogács termálfürdő termálvizét 2001-ben nyilvánították gyógyvízzé. Ásványianyag-tartalma szerint kalcium-magnézium-hidrogén-karbonátos. Fő biológiai hatóanyaga alapján a kénes gyógyvizek csoportjába tartozik. Ezeknek a fajta gyógyvizeknek számos kedvező hatásuk van, és az egyik legerősebb ingert jelentik az emberi szervezetre, mivel a kén beépül az ízületi porcba. Ennek megfelelően a bogácsi gyógyvíz hatékonyan elősegíti a reumatikus, ízületi, mozgásszervi betegségek gyógyulását, továbbá légcsőhurut, nőgyógyászati, prosztata-, gyomorhurut, epe- és májbetegségek esetén, valamint törések utókezelésénél is kitűnően alkalmazható. A kalcium gyulladáscsökkentő hatású, a bőrön át való felszívódás miatt pedig csontritkulásban szenvedő betegeknek nyújthat enyhülést. Ivókúrára is kiváló, akár hosszabb időn át is, valamint fog és szájápolásra is hatásosan alkalmazható. Belélegezve a koszorús ereket tágítja, kedvező hatást fejt ki az érszűkület megelőzésében, a beépült kén ugyanis a koleszterin lerakódását is megakadályozza.

Különlegesség, hogy a Bogácsi termálfürdő apartmanjai egész napos fürdőbelépővel és ingyenes szaunahasználattal kínálnak tökéletes felfrissülést, regenerálódást vendégeinknek. A Jurta Üdülőközpont csoportok részére, míg a kemping a természetet kedvelőknek biztosít üdülési lehetőséget.

Információ

Cím: 3412 Bogács, Dózsa György u. 16. Telefon: +36-49/534-410

Web: www.bogacsitermalfurdo.hu