A víz az élet forrása

A titokzatos és nélkülözhetetlen őselem. Föld, levegő, tűz és víz – az ókorban úgy tartották, ez a négy őselem alkotja a világunkat. Bár a modern tudomány ma már fényévekre jár ettől az archaikus megközelítéstől, a kék bolygó elnevezés mégis e négy mitologikus őselem egyikének köszönhetően születhetett meg a modern korban. 

A víz a jövő forrása

Miért fontos vigyázni édesvízkincsünkre? Földünk egészséges, emberi fogyasztásra alkalmas édesvízkészlete véges. Ráadásul sokkal kevesebb, mint gondolnánk, mert bár a földi víztömeg nagysága 1,6 millió km3, ennek 82 százaléka a világ óceánjaiban és tengereiben található sós víz.

Az egészség és szépség forrása

Az egészséges élethez, a szépség és az erőnlét tartós megőrzéséhez is nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása és az egészséges ivóvíz. Hogy pontosan mennyi folyadékra van szükség, az függ az egyéni adottságoktól, a lakóhelytől és az aktivitástól is.

A víz a fejlődés forrása

Mottó: „A víz története látszólag a jelentéktelen dolgok története, a víz mégis élet és halál kérdése. A víz jövője stratégiai kérdés.” (Somlyódy László, 2002)