A világ vize

Az emberiség mint a bolygó agresszív elpusztítója van jelen. Gyárak, utak, ökológiai katasztrófák, a nagyvárosok nyugtalan élete.

Izland – Az ősi vizek forrása

Izland vízi világa ma is ősi valóját idézi. Sziklákról alázúduló vízesések, kristálytiszta patakokban élő lazacok, széltől, viharoktól óvó fjordok és a halban bő tenger.

Az óceán óriásai

Bolygónk a Föld, egy oázis a világegyetem rideg sötétjében, melyre inkább illene az óceán név, mint a Föld. Becslések szerint bolygónk biodiverzitásának 90 százaléka az óceánokra, tengerekre jut.

Egy csepp is számít

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány kisfilmje Udvarhelyszék gazdag vízvilágát mutatja be. Ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy vigyáznunk kell erre a természeti gazdagságra.

NOUAKCHOTT P.K. 0

Nullás kilométerpont, Nouakchott, Mauritánia fővárosa: egy mór fiatalokból álló csoport siet a városba, hogy a nouakchotti emberekkel találkozzanak. Azt akarják tudni, hogy a tevékenységük hogyan befolyásolja a főváros ökológiai hátterét.

Üzenet a PET-palackban

Egy filmes stáb a Tiszából több mint 8000 PET-palackot gyűjtött, és hajókat épített belőle. Az egyéni akció hamarosan közösségi eseménnyé nőtte ki magát.

Korallkertészet

Egy szenvedélyes ember az elmúlt 30 évét az óceán kutatásának szentelte, és létrehozott egy oktatási célú programot, mely a korall megóvását szolgálja. Egyetlen célja van: hogy tudást adjon, és felhívja a figyelmet a korallok védelmére, hogy ezáltal segítsen helyreállítani az óceán világát.

Ciklámen-forrás, a Kőszegi-hegység gyöngyszeme

A Mária Terézia idején befoglalt forrás olyan különleges, hazánkban szinte csak itt élő ritka fajoknak ad otthont, mint például a kövi rák. A Gyöngyös-patakba torkolló forrás kialakításában évszázadok óta itt élő nagy múltú erdészcsaládok és az utóbbi évtizedekben lelkes kiscserkészek is részt vettek.

1   2  Következő