Széchenyi gyógyfürdő és uszoda

A Széchenyi Fürdő Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, Pest első gyógyfürdője, amely 1909-től 1913-ig épült, modern reneszánsz stílusban. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára 21 medence közül választhatnak a vendégek.

Az élménymedencében sodrófolyosó, víz alatti pezsegtetés, nyakzuhany és az ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár működik. A hagyományos gyógyszolgáltatások mellett számos wellness-szolgáltatást is tartalmaz a belépőjegyár, mint például kondicionálóterem, szaunák, aerobik, vízi torna. 

Érdekesség, hogy Magyarországot a népszerű brüsszeli Mini Európa Parkban a Széchenyi Fürdő képviseli, ezzel is reprezentálva Budapest termálturizmusban elfoglalt előkelő helyét Európában.

Újdonságok

Rendszeres szűrővizsgálat, testanalízis, SZÉP selfness, halpedikűr, talpreflexológia.

Javallatok

Kopásos jellegű ízületi és gerincbetegségek, krónikus ízületi gyulladások, ortopédiai műtétek és balesetek utáni rehabilitáció, gerincbántalmak, idegfájdalmak, a csontrendszer mészhiányos állapotai esetén.

Ivócsarnokában különféle belgyógyászati problémák (pl. gyomorfekély, gyomorsav-túltengés, az epehólyag és az epeutak egyes megbetegedései) kezelésére alkalmas vizet ihatunk.

Tudta-e?

A Széchenyi gyógyfürdő gyógyvize Budapesten a legmélyebbről, 1246 m mélyről, 76 oC-os hőmérsékleten érkezik a felszínre.

Úgy tartják, hogy a fürdő gyógyvize afrodiziákumként hat. Jó példa ennek alátámasztására, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykertben található vízilovak medencéjébe is a fürdő termálvizét töltik, minek eredményeképp az európai állatkertekben élő vízilovak jelentős része budapesti felmenőkkel büszkélkedhet.

Információ

Cím: 1146 Budapest, Állatkerti körút 11.; Tel: +36-1-363-3210 

Web: www.szechenyifurdo.hu