Római strandfürdő

A Római strandfürdő különleges területen helyezkedik el, amelynek elnevezése nem véletlen, adottságai már a rómaiak számára is nyilvánvaló volt – a fürdő Óbudán, az egykori Aquincum területén található. 

A rómaiak nemcsak ismerték, de szent helyként is tisztelték az itteni források környékét, a strand területén a régészeti ásatások során egy szentély alapfalait tárták fel, amelyet a feltételezések szerint a víz tiszteletére emeltek. A legutóbbi ásatások eredményeként pedig a forrásfoglalások nyomai és az építmény részletei is előkerültek. Minden bizonnyal az sem véletlen, hogy a kivételes adottságú és atmoszférájú helyen Mátyás király korából egy kórház létesítéséről szólnak a krónikák.

A Római fürdőt a 30-as években alakították ki, mai formáját azonban 1964-ben nyerte el. Budapest egyik kedvenc strandján három korszerűsített medence várja a vendégeket; a hatalmas élménymedencében csúszdák, nyakzuhany, pezsgőztető működik, de ezenkívül szauna és gőzkamra is a látogatók rendelkezésére áll. Míg a drótszamárral érkezőket kerékpártárolók, a gyerekeket új játszótér várja az idei szezonban.

Információ

Cím: 1031 Budapest, Rozgonyi Piroska u. 2.; Tel.: 388-9740

Web: www.romaistrand.hu