Lukács gyógyfürdő és uszoda

Már a török korban is működött a fürdő, mely Musztafa pasa közkedvelt fürdőhelye volt. Úgy tartják, hogy itt található Budapest egyik leghatásosabb gyógyvize. A fürdő termálmedencékkel, úszó- és élménymedencével, wellness részleggel, szaunákkal és különféle szolgáltatásokkal várja a vendégeket.

A szabadtéri lazítómedencében sodrófolyosó, víz alatti pezsgetés, nyakzuhany, ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár, whirlpool, buzgárok, pezsgőágy és még sok más vízi attrakció működik.

Már a kezdetektől fogva a világ minden tájáról érkeztek a gyógyulni vágyók, akik a sikeres gyógykúrát követően márvány hálatáblákat helyeztek el a fürdő épületének falán. A Lukács fürdő a budapesti vezető értelmiség, a politika és a művészvilág kedvelt találkozóhelye.

Újdonságok

Lukács-ajándékkártya, „Utolsó óra” belépőjegy, reggeli úszójegy, szaunavilág, privát fürdőzés.

Javallatok

Kopásos jellegű ízületi és gerincbántalmak, krónikus ízületi gyulladások, idegfájdalmak, a csontrendszer mészhiánya, sérülés utáni állapotok kezelésére.

Ivókúra formájában a gyomor- és bélrendszer, valamint az epeutak betegségeinek, illetve a légzőszervek idült hurutos megbetegedéseinek gyógyítására alkalmas.

Tudta-e?

Zárt medencében először 1890-ben rendeztek úszóversenyt, mégpedig a Lukács fürdő 22x20 méteres medencéjében. A táv 500 méter volt.

A mai élménymedence helyén hajdan természetes eredetű iszaptóban fürdőztek a vendégek, amelynek volt egy fedett része is, a kapszula alakú téli iszaptó.

Információ

Cím: 1023 Budapest, Frankel Leó u. 25-29.; Tel: +36-1-326-1695

Web: www.lukacsfurdo.hu