Margitsziget, a fürdősziget

A Margitsziget lenyűgöző szépsége miatt a kezdetektől fogva uralkodók kedvelt tartózkodási helye volt. Parkosítása 1790-ben Magyarország nádora, Sándor Lipót főherceg kezdeményezésére indult, amit halála után öccse, a Magyarországon hatalmas népszerűségnek örvendő József nádor folytatott.

A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

A margitszigeti Palatinus melletti versenyuszodát, amely Magyarország első fedett uszodája volt, Hajós Alfréd, az első magyar olimpiai bajnok tervezte. Az 1930-ban megnyílt, sportnyelven „Hajós”-nak hívott uszoda a vizes sportok hazai központja.

Dagály strandfürdő és uszoda

A festői környezetben, az Árpád híd északi oldalán, a Duna partján álló Dagály strandfürdő és uszoda 1948-ban nyitotta meg kapuit. Azóta is folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal, 10 különböző formájú és hőmérsékletű gyógyvizes medencéjével és csodálatos parkjával várja vendégeit.

Budapesti strandok régen és most

Az igazi strand – fagylalttal, hangosbemondóval, gyerekzsivajjal, lángossal, fröcskölő labdákkal és napozóágyakkal – hungarikum. Magyarországon szinte minden nagyobb városban van strand és uszoda, de természetesen nem mindegyik gyógyvizes. A fővárosban ma hat gyógyvizes strand működik.

Pünkösdfürdői strand

A családosok igazi strandparadicsoma a rózsalugasokkal, terebélyes fákkal övezett Pünkösdfürdői strand. Budapest legészakibb fürdője a történelmi Óbuda területén várja a pihenni vágyókat. A közelben a római helytartói palota maradványai is megcsodálhatók, és számos szórakozási, sportolási lehetőség áll rendelkezésre kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Csillaghegyi strandfürdő és uszoda

A Csillaghegyi strandfürdő Budapest legrégebbi strandja, már az 1800-as évek második felétől működött. A fürdő lenyűgöző zöld környezetben helyezkedik el, a több mint 90 000 m2-es parkosított területen 3 medence található.

Paskál strandfürdő

A zuglói Rákos-patak partján fekvő Paskál strand Budapest legfiatalabb standfürdője, 1989-ben épült. A strandfürdő létesítését az 1965-ben végzett, 1735 méter mélységű kútfúrás tette lehetővé, melyből akkor 1000 liter/perc hozamú, 70 °C-os víz tört elő.

Előző  1   2