A Palatinus strandfürdő

A főváros legnagyobb, 11 medencés szabadtéri strandfürdője a lenyűgöző Margitszigeten, természetvédelmi területen található. Nevét a nádor latin elnevezéséből kapta, a sziget egykori nevére emlékezve.

Az 1919-ben megnyílt, Duna-parti strandként induló Palatinus története a dunai fürdőzés egyre népszerűbbé válására vezethető vissza. Strandfürdővé alakulása 1921-ben a nagy medencével és további hideg és meleg vizes medencék megépülésével történt. 1937-ben Janáky István tervei szerint átalakították, ekkor építették meg a mai napig működő hullámmedencét, amelynek népszerűsége azóta is töretlen.

A medencéket a sziget termálforrásai táplálják, az idei, 2013-as szezonra megújult a termálmedence is. A Palatinus épületei a magyar Bauhaus építészet egyik ránk maradt példája. A becézve „Pala”-ként emlegetett Palatinus strandfürdőt gyönyörű liget veszi körbe, gyepszőnyege 70 000 négyzetméternyi.

Az élménymedence nyakzuhannyal, pezsgőztetővel és sodrófolyosóval várja a vendégeket, valamint megújult 5 pályás csúszdával és gyermekmedencével. A parkban a futball-, a strandröplabda- vagy a lábteniszpálya kínál további sportolási lehetőséget.

Információ

Cím: 1138 Budapest, Margitsziget; Tel.: +36-1/340-4505

Web: www.palatinusstrand.hu