Széchenyi gyógyfürdő és uszoda

A Széchenyi Fürdő Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, Pest első gyógyfürdője, amely 1909-től 1913-ig épült, modern reneszánsz stílusban. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára 21 medence közül választhatnak a vendégek.

Budapest, a gyógyító vizek fővárosa

A magyar fővárost méltán nevezik a világ fürdőfővárosának, itt található ugyanis a legtöbb termálforrás és gyógyfürdő is, melyek történelmi látványosságként és a rekreáció szempontjából is egyedülálló élményt nyújtanak. Ennek a különleges értéknek a létrejöttében és fejlődésében a magyarok vízkultúrája mellett nagy szerepe volt számos, a történelem során itt megforduló hódító népnek is.

Szent Gellért gyógyfürdő és uszoda

A budapesti fürdők egyik közkedvelt gyöngyszeme, szecessziós stílusban épült Szt. Gellért Gyógyfürdő és Szálló 1918-ban nyitotta meg kapuit, majd hullám strandfürdővel, később pezsgőfürdővel bővült. Az eredeti hullámgép, amelyet 1927–ben helyeztek használatba, még mindig működik, a fürdő és Európa jellegzetességeként.

A Palatinus strandfürdő

A főváros legnagyobb, 11 medencés szabadtéri strandfürdője a lenyűgöző Margitszigeten, természetvédelmi területen található. Nevét a nádor latin elnevezéséből kapta, a sziget egykori nevére emlékezve.

Római strandfürdő

A Római strandfürdő különleges területen helyezkedik el, amelynek elnevezése nem véletlen, adottságai már a rómaiak számára is nyilvánvaló volt – a fürdő Óbudán, az egykori Aquincum területén található. 

Lukács gyógyfürdő és uszoda

Már a török korban is működött a fürdő, mely Musztafa pasa közkedvelt fürdőhelye volt. Úgy tartják, hogy itt található Budapest egyik leghatásosabb gyógyvize. A fürdő termálmedencékkel, úszó- és élménymedencével, wellness részleggel, szaunákkal és különféle szolgáltatásokkal várja a vendégeket.

Király gyógyfürdő

A fürdő építését a török Arszlán pasa kezdte meg 1565-ben azért, hogy a városfalon belül is legyen ostrom idején védett közelségben lévő fürdő. A patinás fürdő egyike Budapest ritka törökkori relikviáinak, amely jelenleg, mint műemlék, eredeti pompájában tárja elénk a korai oszmán fürdőkultúrát.

Rudas gyógyfürdő és uszoda

A nemrégiben megújult, patinás budapesti fürdő több, mint 500 éves múltra tekint vissza. A XV. században a török uralom idején alakult ki a mai fürdő központja, a törökfürdő. A fürdő kupoláját 8 oszlop tartja, amelyből ez egyik zöld színű, ezért Zöldoszlopos fürdőnek is nevezték.

1   2  Következő